Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Grunto sezone – S.Tsitsipo prisikėlimas: Monte Karle patiesė A.Zverevą

Vangiai 2024 metais startavęs Graikijos teniso meistras Stefanos Tsitsipas (ATP-12) atsigavimo ženklus demonstruoja „Rolex Monte-Carlo Masters“ pirmenybėse, kuriose jau pasiekė ketvirtfinalio etapą.
Stefanos Tsitsipas
Stefanos Tsitsipas / „Scanpix“ nuotr.

Buvusi trečioji pasaulio raketė viename iš daugiau intrigos kėlusių aštuntfinalio susitikimų Monte Karle rezultatu 7:5, 7:6(3) palaužė Vokietijos tenisininką Alexanderį Zverevą (ATP-5).

S.Tsitsipui tai bus tik trečiasis ATP turnyro ketvirtfinalis šiame sezone. Monako kunigaikštystėje jis yra iškovojęs kol kas vienintelius karjeros „Masters“ trofėjus 2021 ir 2022 metais.

Vienu momentu antrajame aštuntfinalio mačo sete graikas savo oponentą triuškino rezultatu 5:0 ir buvo per tašką nuo riestainio, tačiau tuomet įsigudrino pralaimėti penkis geimus be atsako. Galiausiai jam viską iš naujo reikėjo įrodyti pratęsime.

„Pavadinčiau tai nuotykiu, kurį galbūt savo gyvenime gali patirti tik vieną kartą, – vaizdingai iššvaistytą pranašumą 5:0 apibūdino Stefanos. – Tiesiog praradau iniciatyvą. Viskas krypo į vieną pusę, tačiau tuomet žaibiškai pradėjo krypti į kitą. Dar dabar bandau išsiaiškinti, kas nutiko. Su tuo tikrai nesusiduriu kiekvieną dieną. Visgi tiebreak'e sužaidžiau puikiai.“

2021-ųjų „Roland Garros“ finalininkas tarpusavio akistatose prieš A.Zverevą dabar yra priekyje jau 10:5, o susitikimuose ant grunto graikas tiesiog dominuoja – laimėjo 5 mačus iš 6.

S.Tsitsipo varžovu ketvirtfinalyje bus Karenas Chačanovas (ATP-17). Pastarasis kiek netikėtai 6:3, 7:5 pranoko Daniilą Medvedevą (ATP-4) ir pirmą kartą karjeroje pateko tarp aštuonių pajėgiausių tenisininkų Monte Karle.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius