Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 04 05

Grunto sezono starte – svarbi D.Thiemo pergalė ir eilinis D.Schwartzmano nusivylimas

Šią savaitę Senajame žemyne duotas startas grunto sezonui, Portugalijoje vykstančiame ATP 250 turnyre „Millennium Estoril Open“ kojas apšyla ir tokie puikiai žinomi tenisininkai kaip Dominicas Thiemas (ATP-111).
Dominicas Thiemas
Dominicas Thiemas / „Scanpix“ nuotr.

Labai sunkiai naujajame ATP sezone įsivažiuojantis austras pirmame turnyro etape 3:6, 6:3, 6:4 palaužė savo tautietį Sebastianą Ofnerį (ATP-122).

Dominicui Thiemui ATP ture šiemet tai buvo vos antrasis laimėjimas per 10 sužaistų mačų. Pridėjus dar dvi nesėkmes Daviso taurėje, tenisininko startas 2023 metais yra mažų mažiausiai nuviliantis.

Visgi grunto danga istoriškai 29-erių tenisininkui yra palankiausia. 2018 ir 2019 metais jis pasiekė „Roland Garros“ turnyro finalus, o net 10 iš 17 laimėtų ATP titulų iškovojo būtent ant šio paviršiaus.

ATP reitinge savo pozicijų niekaip nepagerinanti buvusi trečioji pasaulio raketė rimtai svarsto ir apie sugrįžimą į žemesnio lygio „Challenger“ turnyrus.

Antrajame „Millennium Estoril Open“ pirmenybių etape austro lauks labai rimtas kylančios JAV teniso žvaigždės Beno Sheltono (ATP-39) iššūkis.

Tik praėjusių metų pabaigoje universitetą į ATP turą iškeitęs amerikietis Portugalijoje sužaidė pirmą karjeros mačą ant grunto ir jį laimėjo – 7:5, 7:5 prieš prancūzą Constantą Lestienne'ą (ATP-63).

Deja, tačiau grunto sezono startas naujų vėjų neįpūtė į ypatingai stringančio Diego Schwartzmano (ATP-36) žaidimą.

Mažylis iš Argentinos pirmajame rate 3:6, 6:7(8) neprilygo italui Marco Cecchinato (ATP-96).

Košmarišką atkarpą išgyvenantis D.Schwartzmanas šiemet iškovojo tik 3 pergales ir patyrė 10 pralaimėjimų, o nuo praėjusių metų „US Open“ pirmenybių yra laimėjęs tik 5 sykius per 22 mačus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius