Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2019 01 05

Hopmano taurės finale – drama iki paskutinių taškų: Šveicarija apgynė titulą

Šveicarijos teniso žvaigždės Rogeris Federeris ir Belinda Benčič po dramatiškos kovos mišriuose dvejetuose sugebėjo apginti praeitais metais iškovotą Hopmano taurę.
Rogeris Federeris ir Belinda Benčič
Rogeris Federeris ir Belinda Benčič / „Scanpix“/AP nuotr.

Finalo dvikovą tarp Šveicarijos ir Vokietijos rinktinių atidarė kvapą gniaužianti akistata tarp Rogerio Federerio (ATP-3) ir Alexanderio Zverevo (ATP-4).

Šveicarų maestro pademonstravo aukščiausią klasę ir atsirevanšavo už prieš kelis mėnesius patirtą pralaimėjimą „Nitto ATP Finals“ – pergalę pasiekė 6:4, 6:2 bei savo šalį išvedė į priekį 1-0.

„Labai džiaugiuosi, jog jaučiuosi ir žaidžiu taip gerai. Tokia nata užbaigti vienetų varžybas yra puikus pasiekimas. Esu net kiek nustebęs, kad visi mano žaisti vienetų susitikimai klostėsi taip sėkmingai“, – džiaugėsi Federeris.

Šveicarijos pergalė reiškė, kad vokietė Angelique Kerber (WTA-2) privalėjo laimėti savo vienetų susitikimą prieš B.Benčič (WTA-54), kad išsaugotų Vokietijos viltis pakovoti dėl titulo.

Antroji pasaulio raketė savo tikslą pasiekė – laimėjo 6:4, 7:6(6) ir viskas nusikėlė į lemiamą mišrių dvejetų susitikimą.

O jame drama pasiekė aukščiausią tašką – trečiojo seto tiebreak'e viską lėmė vienas taškas, kurį laimėjo Šveicarijos duetas.

Laimėjęs trečią Hopmano taurę, Rogeris Federeris tapo rekordininku – nei vienam tenisininkui ar tenisininkei nepavyko šios taurės iškovoti tris kartus.

Pirmą kartą Australijoje šveicaras triumfavo dar 2001 metais, kuomet poroje žaidė su Martina Hingis. Pastaruosius du sezonus Hopmano taurę R.Federeris iškovojo su Belinda Benčič.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje