Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 15

I.Swiatek įveikė dar vieną „Grand Slam“ čempionę, K.Pliškova niršo ant varžovės

Indian Velse tęsiasi ir moterų „BNP Paribas Open“ pirmenybės, kuriose ir toliau nesustabdomai atrodo antrojo titulo iš eilės siekianti Iga Swiatek (WTA-1).
Emma Raducanu ir Iga Swiatek
Emma Raducanu ir Iga Swiatek / „Scanpix“ nuotr.

Geriausia pasaulio tenisininkė iš Lenkijos varžybų aštuntfinalyje be didesnio vargo 6:3, 6:1 sudorojo Didžiosios Britanijos supertalentę Emmą Raducanu (WTA-77).

I.Swiatek praėjusiame etape įveikė kitą „Didžiojo kirčio“ čempionę Biancą Andreescu (WTA-36) iš Kanados.

Indian Velse pirmoji pasaulio raketė iškovojo jau devintą pergalę iš eilės ir vėl yra laikoma ryškia favorite tapti čempione. Nors turnyras yra žaidžiamas ant kietos dangos, čia Kalifornijoje ji yra labai lėta, o tai itin paranku Lenkijos teniso žvaigždei.

Dvi bene ryškiausios WTA turo talentės korte susirėmė antrą kartą ir kol kas abu sykius užtikrintas pergales 2:0 pasiekė I.Swiatek. Ketvirtfinalyje jos lauks Rumunijos atstovė Sorana Cirstea (WTA-83).

E.Raducanu tai buvo turbūt geriausia savaitė po sensacingo triumfo „US Open“ turnyre 2021 metais. Britė įveikė atitinkamai 20-tą bei 13-tą skirstymą turėjusias Magdą Linette bei Beatriz Haddad Maia ir vos antrą kartą per pusantrų metų viename turnyre laimėjo tris dvikovas paeiliui.

Kur kas daugiau dramos buvo kituose moterų turnyro aštuntfinaliuose.

Maria Sakkari (WTA-7) rezultatu 6:4, 5:7, 6:3 palaužė Karoliną Pliškovą (WTA-17) ir netgi spėjo užsitraukti varžovės rūstybę.

Viename iš kertinių trečiojo seto epizodų čekės smūgiuotas kamuoliukas, panašu, kad kliudė oponentės raketę ir tik tada skriejo į užribį, o tokiu atveju taškas turėjo priklausyti būtent K.Pliškovai.

Visgi bokštelio arbitrė šio taisyklių pažeidimo nepastebėjo, o savo kaltę neigė ir M.Sakkari, galiausiai ir laimėjusi šį tašką.

Po pralaimėjimo K.Pliškova prie tinklo sveikindama graikę net nežvilgtelėjo jai į akis.

Bene įspūdingiausiu aštuntfinalių dienos akcentu tapo dramatiška Petros Kvitovos (WTA-15) pergalė prieš Jessicą Pegulą (WTA-3).

Čekė išsaugojo keturis match point'us ir 6:2, 3:6, 7:6(11) įveikė geriausią JAV tenisininkę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius