Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 05

Indian Velsas: Rogerio Federerio misija ir Novako Džokovičiaus sugrįžimas

Šią savaitę Indian Velse, Kalifornijoje, prasideda pirmasis sezono ATP 1000 serijos turnyras „BNP Paribas Open“. Pateikiame įdomiausius faktus apie prestižinį turnyrą.
Neįtikėtinas: Rogeris Federeris 20-ą kartą tapo “Didžiojo kirčio” turnyro čempionu
Neįtikėtinas: Rogeris Federeris 20-ą kartą tapo “Didžiojo kirčio” turnyro čempionu / „Scanpix“ nuotr.
  1. Rogeris Federeris. Didžiausia turnyro žvaigždė ir penkis kartus čempionas. Šveicaras gins ne tik nugalėtojo titulą, bet ir pirmąją ATP reitingo vietą. Jeigu R.Federeris Indian Velse pasieks pusfinalį, jis išsaugos pirmąją vietą. Kitaip ją kovo 19 dieną susigrąžins Rafaelis Nadalis.
  2. Statistika. 36-erių R.Federeris yra vyriausias ATP reitingo lyderis ir jau rekordines 306 savaites yra praleidęs reitingo viršūnėje. Praėjusiais metais sugrįžęs po traumos šveicaras jau iškovojo 64 pergales, patyrė vos 4 pralaimėjimus ir iškovojo 9 titulus.
  3. Novakas Džokovičius. Serbas sugrįžta po alkūnės traumą ir varžysis tik antrą kartą nuo Vimbldono. Jis „Australian Open“ ketvirtajame rate nusileido Hyeonui Chungui. N.Džokovičius, kaip ir R.Federeris,„BNP Paribas Open“ turnyrą yra laimėjęs penkis kartus.
  4. Marinas Čiličius. Du iš trijų pastarųjų „Didžiojo kirčio“ finalų pasiekęs kroatas pakilo į trečiąją ATP reitingo vietą. Ar jis gali užkopti dar aukščiau? Nuo 2005 metų tik keturi žaidėjai buvo pirmose dviejose ATP reitingo vietuose – R.Federeris, R.Nadalis, N.Džokovičius ir Andy Murray.
  5. Sugrįžę į dešimtuką. Šį sezoną į ATP dešimtuką sugrįžo Juanas Martinas del Potro ir Kevinas Andersonas. Argentinietis 2016 metais po riešo operacijų buvo nukritęs net į 1045 poziciją.
  6. Delpo. J.M.del Potro praėjusią savaitę tapo Akapulko turnyro čempionu ir pakilo į aštuntąją vietą. Argentinietis ATP 500 serijos turnyrą laimėjo pirmą kartą nuo 2013 metų.
  7. Jaunimas. Savo karjerą šiame turnyre prieš dvejus metus praktiškai pradėję talentai Alexanderis Zverevas, Frances Tiafoe ir Tayloras Fritzas sugrįžta. A.Zverevas dabar yra penktoji pasaulio raketė, F.Tiafoe tapo čempionu „Delray Beach“ turnyre, o T.Fritzas triumfavo „Challenger“ serijos turnyre Niuporte.
  8. Vardiniai kvietimai. Šiuos gavo net keturi amerikiečiai – Ernesto Escobedo, Bradley Klahnas, Reilly Opelka ir Tennys Sandgrenas – bei australas Alexas de Minauras.
  9. Lucas Pouille. Pirmoji Prancūzijos raketė pasiekė tris finalus per keturias savaites. Marselyje triumfavęs tenisininkas užima rekordinę, 12-ąją, vietą ATP reitinge.
  10. Dvejetai. Oliveris Marachas ir Mate Pavičius šį sezoną jau iškovojo 18 pergalių ir laimėjo „Australian Open“. Dvidešimtą kartą iš eilės turnyre pasirodys broliai Bobas ir Mike'as Bryanai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius