Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 07

Ispaniškas dublis pasiektas: Madride – dar vienas C.Alcarazo triumfas

Ispanijos teniso sensacija Carlosas Alcarazas (ATP-2) antrus metus paeiliui laimėjo „Masters“ serijai priklausantį „Mutua Madrid Open“ turnyrą gimtojoje šalyje.
Carlosas Alcarazas
Carlosas Alcarazas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Sekmadienio vakarą centriniame korte prieš keletą dienų 20-tąjį gimtadienį atšventęs C.Alcarazas finale 6:4, 3:6, 6:3 palaužė tikra turnyro staigmena tapusį Vokietijos atstovą Janą-Lennardą Struffą (ATP-65).

Nors ATP reitinge finalo dalyvius šiuo metu skiria net 63 pozicijos, karjeros pasirodymą per pastarąsias dvi savaites Madride rengęs vokietis kaip reikiant pakuteno padus favoritui.

Agresyviu žaidimo stiliumi ir fantastiškais smūgiais prie tinklo J-L.Struffas nugvelbė antrąjį setą ir turėjo galimybę išsiveržti į priekį su break'o persvara trečiajame, tačiau to nepadarė ir galiausiai ketvirtajame lemiamo seto geime pats atidavė savo padavimus.

Susikurtos persvaros kortų šeimininkui užteko ir jau netrukus jis laimėjo penktą „Masters“ ir apskritai dešimtą karjeros titulą.

Gimtojoje Ispanijoje jaunuolis yra laimėjęs jau 21 susitikimą paeiliui. Du metus iš eilės jis pasiekia ispanišką dublį – triumfuoja turnyruose Barselonoje ir Madride.

C.Alcarazas prisijungė prie vienintelio Rafaelio Nadalio, kuriems dabar yra pavykę apginti čempiono trofėjų Ispanijos sostinėje. Jis taip pat tapo jauniausiu tenisininku nuo Rafos (2005-06 m.), apgynusiu „Masters“ čempiono titulą.

29 pergales per 31 mačą šiemet iškovojęs Ispanijos vunderkindas jau netrukus sugrįš į ATP reitingo viršūnę – jam tereiks sužaisti vienintelį susitikimą Romos „Masters“ turnyre, kuris prasidės kitą savaitę.

Iš šešių šiemet sužaistų turnyrų „Carlitos“ laimėjo net keturis, o vienintelis kartas, kuomet jam nepavyko pasiekti finalo, buvo užfiksuotas Majamyje – pusfinalyje pralaimėta Jannikui Sinneriui.

„Mutua Madrid Open“ turnyro čempionui be 1000 apgintų ATP reitingo taškų atiteks ir įspūdingas 1,1 mln. eurų čekis.

Atskiro paminėjimo verta ir J-L.Struffo sukurta pasaka Madride. Patyręs 33-ejų tenisininkas neįveikė atrankos, tačiau į pagrindinį turnyrą pateko su lucky looser statusu ir pasiekė „Masters“ turnyro finalą, tapdamas pirmuoju tokiu žaidėju.

Vokietis taikėsi ir į dar vieną įspūdingą pasiekimą – tapti vos ketvirtuoju teniso istorijoje ir pirmuoju per daugiau nei 20 metų, kuriam savo pirmą karjeros titulą būtų pavykę iškovoti būtent „Masters“ lygmenyje.

580 tūkst. eurų ir 600 ATP reitingo taškų iškovojęs J-L.Struffas ATP reitinge pakils į rekordines aukštumas – 28-tąją vietą. Metus jis pradėjo vos ant 150-ojo laiptelio, o dar visai neseniai varžėsi Vilniuje vykusiame „Challenger“ turnyre, kur krito jau pirmajame etape.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius