Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 09

Įspūdingos draugystės pabaiga: Dominicas Thiemas ieškos naujo trenerio

Šią savaitę Portugalijoje vykstančios „Millennium Estoril Open“ pirmenybės buvo paskutinės, kuriose išvien dirbo Austrijos teniso superžvaigždė Dominicas Thiemas (ATP-111) ir strategas Nicolas Massu.
Dominicas Thiemas ir Nicolas Massu
Dominicas Thiemas ir Nicolas Massu / „Scanpix“ nuotr.

Buvusi trečioji pasaulio raketė šeštadienį socialiniuose tinkluose pranešė apie bendradarbiavimo su strategu iš Čilės pabaigą.

„Kokia neįtikėtina kelionė... Viskas prasidėjo 2019-ųjų pradžioje, kuomet atėjai su įspūdinga energija ir beprotiška meile šiam sportui.

Tačiau viskas turi savo pabaigą, o mūsų pabaiga atėjo būtent dabar. Nusprendėme, kad suksime skirtingais keliais nuo kitos savaitės pradžios. Nico, širdingai tau dėkoju už šį neįtikėtiną ir gražų laiką, praleistą kartu. Tau linkiu tik geriausio, o mūsų draugystė išliks amžinai“, – rašė Thiemas.

Vos tik prasidėjus austro ir čiliečio darbui D.Thiemas iš karto šokiravo teniso pasaulį, kuomet 2019-ųjų Indian Velso „Masters“ finale įveikė Rogerį Federerį ir iškovojo pirmą šios kategorijos trofėjų savo karjeroje.

Kartu su N.Massu tenisininkas pasiekė ir skambiausią karjeros laimėjimą, kai 2020 m. tapo „US Open“ čempionu, taip pat žaidė „Australian Open“, „Roland Garros“ bei „Nitto ATP Finals“ (dukart) finaluose.

Visgi 2021-ųjų birželį austras patyrė rimtą riešo traumą, po kurios į aukščiausią lygį sugrįžti jam nebepavyksta.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Dominicas Thiemas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Dominicas Thiemas

Teniso pasaulyje jau kurį laiką vyravo kalbos, kad D.Thiemui reikia ieškoti kiek kitokio profilio stratego, kuris daugiau dirbtų su tenisininko psichologija.

Šiame sezone ATP ture „Didžiojo kirčio“ čempionas iškovojo tik 3 pergales per 13 susitikimų. Kitą savaitę jis startuos Monte Karlo „Masters“ turnyre.

N.Massu praeityje ir pats buvo puikus tenisininkas, ATP reitinge pakilęs iki devintos pozicijos. 2004 metais Atėnų olimpinėse žaidynėse čilietis laimėjo auksą tiek vienetų, tiek ir dvejetų turnyre.

Šiuo metu Čilės teniso legenda eina ir savo šalies rinktinės kapitono pareigas Daviso taurės varžybose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius