Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 04 02

Istorinė pergalė: Viktorija Azarenka tapo „Miami Open“ turnyro čempione

Viktorija Azarenka savo sugrįžimą į geriausių pasaulio tenisninkių penketuką vainikavo „Saulėtuoju“ dubliu. „Miami Open“ turnyro finale 26-erių baltarusė dar kartą įrodė, kad savo akis yra nutaikiusi yra į pirmosios pasaulio raketės sostą. Aštuntą vietą WTA reitinge užimanti V.Azarenka šeštadienio vakarą Majamio finale 6:3, 6:2 nerado vargo su Svetlana Kuznetsova, kuri lemiamame „Miami Open“ etape žaidė pirmą kartą po dešimties metų pertraukos.
Viktorija Azarenka
Viktorija Azarenka / „Scanpix“ nuotr.

V.Azarenkai tai buvo dvylikta pergalė iš eilės.

Praeitą savaitę Indian Velse triumfavusi 26-erių baltarusė tapo vos trečia tenisininke istorijoje, kuriai pavyko laimėti šiuos du turnyrus vieną po kito. Iki šiol tą pasiekti yra pavykę tik Steffi Graf 1994-aisiais ir Kim Clijsters 2005-aisiais.

„Miami Open“ turnyro titulą kitą savaitę į pirmą WTA penketuką pirmą kartą nuo 2014-ųjų sugrįšianti V.Azarenka iškovojo jau trečią kartą. Aštuntoji pasaulio raketė čia triumfavo 2009 ir 2011 metais.

Šį sezoną baltarusė šventė 22-i pergales ir yra patyrusi vos vieną nesėkmę.

VIDEO: „Miami Open“ finalas: Viktorija Azarenka – Svetlana Kuznetsova

Pirmame sete V.Azarenka staigiai išsiveržė priekin 3:0, tačiau tada tenisininkės finalą papuošė pralaimėtų padavimų serijų lietumi. Nuo ketvirtojo geimo tiek baltarusė, tiek S.Kuznetsova paduodamos kaskart atiduodavo savuosius kirčius, tačiau anksti susikrauta persvara V.Azarenkai leido pirmą setą įsimesti į savo kišenę.

Antrame sete tenisininkės susigriebė, tačiau ketvirtame geime aštuntajai pasaulio raketei pavyko dar kartą perprasti S.Kuznetsovos smūgius. Vėl į priekį šovusi 26-erių baltarusė šįkart savų padavimų nesiruošė atiduoti ir aštuntame geime Rusijos tenisininkei sudavusi lemiamą smūgį iškovojo trečią „Miami Oepn“ čempionės titulą.

Už pergalę Majamio turnyro finale V.Azarenkai atiteko 1000 WTA reitingo taškų ir kiek daugiau nei vienas milijonas JAV dolerių.

S.Kuznetsova, kuriai už sėkmingą žygį iki finalo atiteko 600 taškų ir kiek daugiau nei 500 tūkst. dolerių, „Miami Open“ finale paskutinį kartą žaidė 2006-aisiais. Tąkart ji 6:4, 6:3 nesunkiai įveikė savo tautietę Mariją Šarapovą.

VIDEO: Viktorijos Azarenkos kalba po pergalės Majamyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius