Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 24

Istorinį pasiekimą fiksuojančių suomių Daviso taurės pusfinalyje laukia australai

Giliausiomis teniso tradicijomis nepasižyminti Suomija tęsia savo pasaką šių metų Daviso taurės turnyre, kuriame užsitikrino vietą tarp keturių pajėgiausių pasaulio rinktinių.
Suomijos tenisininkai - Otto Virtanenas ir Henri Heliovaara
Suomijos tenisininkai - Otto Virtanenas ir Henri Heliovaara / „Scanpix“ nuotr.

Malagoje vykstančio Daviso taurės finalinio etapo ketvirtfinalyje Suomijos rinktinė sensacingai eliminavo praėjusių metų čempionę Kanadą, seriją iki dviejų pergalių laimėdama rezultatu 2:1.

Ketvirtfinalio startas Šiaurės Europos atstovams nieko gero nežadėjo – iš pradžių dėl traumos iš pirmojo susitikimo išsibraukė didžiausia šalies teniso žvaigždė Emilis Ruusuvuoris (ATP-69), o į kortą žengęs Patrickas Kaukovalta (ATP-782) nesurado priešnuodžių prieš Milošą Raoničių (ATP-318) – 3:6, 5:7.

Visgi prie sienos priremti suomiai išsitraukė kitą kozirį – ryškiausiomis spalvomis sužibo šalies rinktinės lyderio marškinėlius apsivilkęs Otto Virtanenas (ATP-171), kuris rezultatu 6:4, 7:5 nugalėjo Gabrielį Diallo (ATP-139) ir jau netrukus sugrįžo į kortą sužaisti lemiamo dvejetų susitikimo.

Jame 22-ejų tenisininkas kartu su 29-tąja pasaulio dvejetų rakete Henri Heliovaara užtikrintai 7:5, 6:3 susitvarkė su Vašeku Pospisilu ir Alexiu Galarneau bei pirmą kartą savo šalį išvedė į Daviso taurės stipriausiųjų ketveriukę.

Įdomu tai, kad iki šių metų Suomija nė karto nebuvo patekusi net į pirmenybių ketvirtfinalį.

O.Virtanenas šiemet Daviso taurėje iškovojo 5 pergales per 6 mačus vienetuose ir dvejetuose, o vienintelis pralaimėjimas buvo patirtas Francisco Cerundolo (ATP-21).

Dėl vietos didžiajame turnyre finale Suomijos rinktinė kausis prieš Australiją, kuri taip pat po dramatiškos serijos 2:1 palaužė Čekiją.

Tomašas Machačas (ATP-78) pirmajame mače 6:4, 7:5 nugalėjo Jordaną Thompsoną (ATP-56), tačiau tuomet du mačus paeiliui laimėjo australai.

Iš pradžių stebuklą sukūrė Alexas De Minauras (ATP-12), kuris panaikino deficitą 4:6, 3:5 ir galiausiai rezultatu 4:6, 7:6(2), 7:5 palaužė Jiri Lehečką (ATP-31), o tuomet dvejetų mūšyje Matthew Ebdenas ir Maxas Purcellas 6:4, 7:5 susitvarkė su J.Lehečka ir Adamu Pavlašeku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius