Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 22

Istorinis Ričardo Berankio finalas Maskvoje: ar Lietuva turės savo čempioną?

Po penkerių metų pertraukos Ričardas Berankis ir vėl susikūrė istorinę progą tapti ATP serijos turnyro nugalėtoju. Dar niekada per visą didžiulę šio žaidimo istoriją nei vienas lietuvis nėra laimėjęs tokio rango turnyro. 169-ą vietą pasaulio reitinge užimantis Ričardas pateko į Maskvoje vykstančio „Kremliaus taurės“ finalą. Tiesa, jo šansai laimėti finale vertinami prasčiau nei varžovo Damiro Džumhuro.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / "Kremliaus taurės" turnyro nuotr.

Jau nuo pat turnyro pradžios lietuvio galimybės iškovoti pergalę kiekviename buvo vertinamos prasčiau nei jo varžovų, tačiau visus keturis kartus Ričardas sugebėjo nustebinti. Ar pavyks nustebinti ir finale?

Kol kas didžiausią staigmeną R.Berankis pateikė pusfinalyje, kai po trijų setų kovos 3:6, 6:4, 6:1 nugalėjo 29-ą pasaulio raketę Adrianą Mannarino.

„Po pirmo seto ne visai supratau kas vyko korte. Svarbiausia buvo susikoncentruoti kiekviename taške ir kovoti iki pat pabaigos. Man tai pavyko, – teigė R.Berankis. – Galiu pagirti save, kad neišvaisčiau emocijų ir gerai judėjau korte.“

R.Berankis ir D.Džumhuras puikiai pažįsta vienas kitą. Tai bus jau penkta abiejų žaidėjų akistata karjeroje. Kol kas tris pergales iškovojo lietuvis, tačiau artėjančiame finale ryškiu favoritu laikomas 38-ą vietą pasaulio reitinge užimantis Bosnijos ir Hercegovinos tenisininkas.

„Su Damiru esame žaidę daug kartų. Mačiau, kad pusfinalio mače jis labai gerai lakstė korte, žaidė užsispyrusiai. Bus sunkus mačas“, – apie varžovą kalbėjo lietuvis.

VIDEO: Dzumhur Beats Fognini In St Petersburg Final Highlights

D.Džumhuras šiuo metu demonstruoja geriausią tenisą savo profesionalo kelyje. Visą karjerą Bosnijos ir Hercegovinos žaidėjas buvo už geriausių pasaulio žaidėjų reitingo 50-uko, tačiau 2017-ieji jam tapo ypatingi.

D.Džumhuras neseniai pirmą kartą karjeroje tapo ATP serijos turnyro čempionu, kai triumfavo Sankt Peterburge vykusiame 250 serijos turnyre.
„Shenzhen Open“ turnyre jis nugalėjo penktą pasaulio raketę Alexanderį Zverevą ir pateko į pusfinalį.

„US Open“ čempionate pasiekė trečią ratą. Prieš tai vykusiame „Winston Salem“ turnyre pasiekė finalą. Visa tai per paskutinius du mėnesius.

Pergalės kaina Maskvos turnyro finale didžiulė – čempionui atiteks 250 reitingo taškų ir 133 tūkstančių dolerių premija. Finalą pasiekęs žaidėjas jau užsitikrino 150 reitingo taškų ir 70 tūkstančių dolerių premiją.

„Kremliaus taurės“  turnyro nuotr./„Kremliaus taurės“ centris kortas
„Kremliaus taurės“ turnyro nuotr./„Kremliaus taurės“ centris kortas

Pergalės atveju 38-ą vietą pasaulio reitinge užimantis bosnis pakils į rekordines aukštumas ATP klasifikacijoje. Ričardas sėkmės atveju iškart sugrįžtų į geriausių pasaulio tenisininkų šimtuką.

Pirmą kartą ATP serijos turnyro finalą R.Berankis pasiekė 2012-aisiais metais Los Andžele. Tuomet jis finale 0:6, 2:6 nusileido Samui Querrey‘iui.

„Kremliaus taurės“ finalo mačas prasidės 14:00 Lietuvos laiku.

VIDEO: Ričardas Berankis sensacingai nugalėjo Adrianą Mannarino ir pateko į „Kremliaus taurės“ finalą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius