Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ištraukti „Australian Open“ burtai: jau pirmajame etape – įspūdingos dvikovos

Ketvirtadienį Melburne buvo ištraukti pirmojo metų „Didžiojo kirčio“ turnyro „Australian Open“ burtai, kurie teniso gurmanams jau pirmajame etape padovanojo daug intriguojančių dvikovų.
Stefanos Tsitsipas ir Matteo Berrettinis
Stefanos Tsitsipas ir Matteo Berrettinis / „Twitter“ nuotr.

Ištraukus vyrų vienetų pirmenybių burtus teniso gerbėjų dėmesį iš karto prikaustė pirmojo rato dvikova tarp dviejų „Didžiojo kirčio“ finalininkų – Stefanos Tsitsipo (ATP-7) ir Matteo Berrettinio (ATP-125).

Aukščiau reitinguotas Graikijos tenisininkas dar praėjusiais metais nužygiavo iki „Australian Open“ finalo, tačiau likusioje sezono dalyje solidžių rezultatų nedemonstravo, o metų pabaigoje patyrė nugaros traumą, dėl kurios yra stipriai abejojama jo galimybėmis Melburne.

Savų problemų turi ir 2021 metais Vimbldono finalą pasiekęs M.Berrettinis. Italas visą praėjusį sezoną kentėjo nuo įvairiausių sveikatos problemų, o metus užbaigė iš karto po „US Open“ turnyro, kuriame susižeidė čiurną.

Tarpusavio akistatose 4:0 priekyje S.Tsitsipas. Graiko lentelės ketvirtyje yra ir ryškus pirmenybių favoritas, jau 11-tojo „Australian Open“ trofėjaus siekiantis Novakas Džokovičius (ATP-1), su kuriuo jis galėtų susiremti ketvirtfinalio etape.

Serbas turnyre startuos dvikova prieš vieną iš kvalifikaciją įveikusių žaidėjų. Antrajame etape jo lauktų Alexei Popyrinas (ATP-43) arba Marcas Polmansas (ATP-156), o trečiajame rate – potencialus mūšis su Andy Murray (ATP-44) arba Gaeliu Monfilsu (ATP-75).

Viršutinėje lentelės dalyje yra ir tokie tenisininkai kaip Jannikas Sinneris (ATP-4), Alexas De Minauras (ATP-10) arba Andrejus Rubliovas (ATP-5) – su vienu iš jų Nolė galėtų susitikti nebent pusfinalyje.

Apatinėje turnyro medžio dalyje karaliauti turėtų antroji pasaulio raketė Carlosas Alcarazas (ATP-2) bei okupantų šalies atstovas Daniilas Medvedevas (ATP-3), kurių keliai potencialiai susikirs pusfinalyje.

„Carlitos“ pirmenybes atidarys susitikimu prieš Richardą Gasquet (ATP-76), o D.Medvedevas – prieš atranką įveikusiu tenisininku.

Favoritams iššūkį mėgins mesti tokie tenisininkai kaip Alexanderis Zverevas (ATP-6), Holgeris Rune (ATP-8), Hubertas Hurkačas (ATP-9), Casperas Ruudas (ATP-11) bei Grigoras Dimitrovas (ATP-13).

Įdomiausi pirmoji etapo susitikimai

  • Andy Murray – Tomas Martinas Etcheverry;
  • Adrianas Mannarino – Stanas Wawrinka;
  • Roberto Bautista-Agutas – Benas Sheltonas;
  • Fabianas Marozsanas – Marinas Čiličius;
  • Matteo Berrettinis – Stefanos Tsitsipas;
  • Alexas De Minauras – Milošas Raoničius;
  • Grigoras Dimitrovas – Martonas Fucsovics;
  • Felixas Auger-Aliassime'as – Dominicas Thiemas

Intriguojančių susitikimų netruks ir moterų varžybose, kur Iga Swiatek kausis prieš Sofia Kenin, Caroline Garcia prieš Naomi Osaką, Danielle Collins prieš Angelique Kerber, o Jelena Rybakina – prieš Karoliną Pliškovą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius