Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 13

Ištraukti „Australian Open“ burtai: sunkus čempiono kelias ir įdomiausi mačai

Jau ateinantį pirmadienį Melburne startuos atvirosios Australijos teniso pirmenybės, kiekvienais metais pažyminčios „Didžiojo kirčio“ turnyro startą.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Scanpix“ nuotr.

Titulą visuomet sunkiau apginti nei iškovoti, o ši užduotis pamačius burtus tikrai nepalengvėjo praėjusių metų „Australian Open“ čempionui Rafaeliui Nadaliui (ATP-2), kuris pirmenybėse bus skirstytas pirmuoju numeriu.

Nors pagrindiniu favoritu laikomas Novakas Džokovičius (ATP-5) yra kitoje varžybų medžio dalyje ir su ispanu gali susitikti nebent finale, į jį pakliūti Rafai bus beprotiškai sunku.

Jau pirmajame etape 36-erių tenisininko laukia 15 metų jaunesnis britas Jackas Draperis (ATP-40), kuris yra laikomas vienu talentingiausių ATP turo jaunuolių.

Nors pirmuosius ratus R.Nadalis visgi turėtų įveikti, nuo aštuntfinalio tenisininko iš Ispanijos kelias link trofėjaus gali tapti itin duobėtu.

Ketvirtajame raunde grunto karaliui projektuojama dvikova su amerikiečiu Frances Tiafoe (ATP-17), kuris jį sensacingai eliminavo „US Open“ aštuntfinalyje.

Ketvirtfinalyje lauktų potencialus praėjusių metų finalo pakartojimas prieš Daniilą Medvedevą (ATP-7), o pusfinalyje – greičiausiai graikas Stefanos Tsitsipas (ATP-3), tačiau taip toli greičiausiai nežvelgia ir pats Rafa.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius

Po metų pertraukos Melburne ir vėl varžysis N.Džokovičius, kuris sieks rekordinio 10-tojo „Australian Open“ trofėjaus.

Serbui turnyro burtai susiklostė kiek palankiau, o pirmuoju jo varžovu bus ispanas Roberto Carballesas Baena (ATP-75), kuris yra grunto dangos ekspertas.

Iki ketvirtfinalio Nolės kelyje galėtų pasipainioti ir tokie tenisininkai kaip Grigoras Dimitrovas (ATP-29), Alexas De Minauras (ATP-24) ar Pablo Carreno Busta (ATP-15), tačiau visos linksmybės turėtų prasidėti nuo lemiamų etapų.

Būtent ketvirtfinalyje N.Džokovičiui yra jau dabar piešiamas susitikimas su kortų šeimininku Nicku Kyrgiosu (ATP-21). Tiesa, ir pastarajam dar greičiausiai reikėtų įveikti tokius varžovus kaip Holgeris Rune (ATP-10) ar Andrejus Rubliovas (ATP-6).

„Scanpix“ nuotr./Nickas Kyrgiosas ir Novakas Džokovičius
„Scanpix“ nuotr./Nickas Kyrgiosas ir Novakas Džokovičius

Pusfinalyje buvusi pirmoji pasaulio raketė galėtų susitikti su vienu iš šių oponentų: Casperu Ruudu (ATP-3), Tayloru Fritzu (ATP-9), Matteo Berrettiniu (ATP-14), o galbūt ir Alexanderiu Zverevu (ATP-12).

Tačiau įdomių susitikimų Melburne jau netrūks ir nuo pirmųjų dienų.

Štai jau pirmajame etape A.Rubliovą eliminuoti sieks „Didžiojo kirčio“ čempionas Dominicas Thiemas (ATP-99), o minėtajam M.Berrettiniui teks kautis prieš kitą žaidimo legendą Andy Murray (ATP-49).

Įdomiausi vyrų vienetų turnyro pirmojo rato susitikimai

  • Rafaelis Nadalis – Jackas Draperis;
  • Alejandro Davidovichius Fokina – Alexanderis Bublikas;
  • Thanasis Kokkinakis – Fabio Fogninis;
  • Matteo Berrettinis – Andy Murray;
  • Grigoras Dimitrovas – Aslanas Karatsevas;
  • Richardas Gasquet – Ugo Humbertas;
  • Andrejus Rubliovas – Dominicas Thiemas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius