Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 20

Italų legenda sukritikavo M.Berrettinį: „Jis daugiau laiko skiria reklamoms nei tenisui“

Italijos teniso legenda Nicola Pietrangeli bendraudamas su vietos žiniasklaida pasidalijo savo mintimis apie šiuolaikinę šalies teniso kartą ir jos lyderius, o daugiausiai kritikos sulaukė Matteo Berrettinis (ATP-23).
Matteo Berrettinis
Matteo Berrettinis / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

26-erių tenisininkas ilgą laiką buvo neabejotinas Italijos teniso vėliavnešys, o ATP reitinge pasiekė net šeštą poziciją, tačiau pastaruoju metu nebepateisina didelių lūkesčių ir jau smuktelėjo į 23-ią vietą.

Išskirtiniais veido bruožais ir tvirtu kūnu pasižymintis M.Berrettinis pritraukia vis daugiau rėmėjų dėmesio – tenisininkas tapo tikru reklaminiu veidu, neseniai sudaręs sutartį ir su įžymiuoju „Hugo Boss“.

Užsienio spaudoje pasirodę pranešimai apie italo naują širdies draugę, panašu, kad taip pat pasitvirtino – tenisininkas puoselėja šiltus jausmus 11 metų vyresnei tautietei, televizijos laidų vedėjai Melissai Sattai, kuri praeityje buvo ištekėjusi už futbolininko Kevino-Prince'o Boatengo, su kuriuo turi sūnų.

M.Berrettinis nuolatos pastebimas įvairiausiuose renginiuose, o prasta tenisininko darbo etika nepraslydo ir pro Italijos teniso legendos Nicola Pietrangeli akis.

Dukart „French Open“ pirmenybes laimėjęs ir pasauliniame reitinge trečią vietą užėmęs italas teigė: „Matteo vis daugiau laiko skiria reklamoms, o ne tenisui. Nenorėčiau, kad jam nutiktų panašiai kaip Filippo Volandri, kuris Romoje nugalėjo Rogerį Federerį, bet daugiau nieko doro nenuveikė. Matteo yra geras vyrukas. Jis labai gražiai nulietas nuo juosmens į viršų, tačiau jo kojos korte nejuda taip, kaip turėtų.“

89-erių italas pripažino, kad geriausias šios šalies teniso kartos atstovas šiuo metu atrodo Jannikas Sinneris (ATP-14), tačiau N.Pietrangeli turi savo favoritą.

„Jannikas dabar atrodo geriausiai, tačiau jo žaidimo stilius labai skiriasi nuo mano. Jis ypatingas talentas, turintis automatinį pranašumą prieš beveik kiekvieną varžovą, bet tai labiau vokiška, o ne itališka savybė. Man labiausiai patinka Lorenzo Musetti, jo demonstruojamas tenisas yra gražiausias“, – kalbėjo legenda.

Pastarasis geriausių Italijos tenisininkų sąraše yra antras – bendroje įskaitoje užima 20-tąją vietą ir šešiomis atsilieka nuo J.Sinnerio.

„Laikai keičiasi – pasikeitė ir tenisas, tačiau ne į gerąją pusę. Dabar žaidimas nebe toks gražus. Anksčiau, jei buvai talentingas, turėjai daug dirbti ties fiziniu pasiruošimu. Dabar – jeigu nesi geras atletas, tau net nėra ko keltis kojos į aikštelę“, – finišavo Pietrangeli.

Sensacingai jau pirmajame „Australian Open“ etape škotui Andy Murray pralaimėjęs M.Berrettinis pastarąjį mėnesį nerungtyniavo, o į ATP turą turėtų sugrįžti ATP 500 serijos turnyre Akapulke (Meksika).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius