-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Rybakina finale sutriuškino baltarusę, C.Gauff laimėjo turnyrą Naujojoje Zelandijoje

Naujasis WTA turo sezonas startavo pirmojo dešimtuko tenisininkių pergalėmis turnyruose Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje.
Jelena Rybakina
Jelena Rybakina / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Įspūdingą pasirodymą Brisbene (Australija) vykusių WTA 500 kategorijos pirmenybių finale surengė ketvirtoji planetos raketė Jelena Rybakina (WTA-4).

Kazachstanui atstovaujanti tenisininkė moterų vienetų varžybų finale net 6:0, 6:3 sutriuškino favorite laikytą, šiuo metu antrą vietą WTA reitinge užimančią Aryną Sabalenką (WTA-2) iš Baltarusijos.

24-erių tenisininkei tai šeštasis karjeros trofėjus WTA ture. Turnyro čempionė visos savaitės metu savo padavimus pralaimėjo vienintelį sykį ir tai nutiko finale, tačiau pati Jelena atsakė laimėdama net penkias varžovės padavimų serijas.

Šios tenisininkės susitiko ir praėjusių metų „Australian Open“ finale, kuriame triumfavo okupantų šalies atstovė. Iki finalo Brisbene ji Australijoje buvo laimėjusi net 15 mačų iš eilės.

J.Rybakinai iš viso atiteks 500 WTA reitingo taškų ir 220 tūkstančių JAV dolerių, o turnyro vicečempionė tenkinsis 325 taškais ir 135 tūkst. JAV dolerių.

Kaip ir Brisbene, taip ir Auklende (Naujoji Zelandija) finale susitiko dvi aukščiausią reitingą turėjusios žaidėjos. Pergalingai metus pradėjo Coco Gauff (WTA-3), kuri 6:7(3), 6:3, 6:3 palaužė Eliną Svitoliną (WTA-25).

„ASB Classic“ pirmenybėse 19-metė triumfavo antrus metus iš eilės ir čia yra iškovojusi jau 10 pergalių paeiliui. Įdomu tai, kad finale pralaimėtas setas jai buvo pirmasis per visą šią seriją.

WTA 250 kategorijos turnyre čempionei atiteks 250 WTA reitingo taškų ir kiek daugiau nei 35 tūkst. JAV dolerių, o finale suklupusiai ukrainietei - 163 taškai ir beveik 21 tūkst. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius