-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 31

K.Boulter šventė karjeros pergalę, bet titulą ginantys amerikiečiai palaužė britus

Didžiosios Britanijos teniso rinktinė buvo arti dar vienos sensacijos Australijoje vykstančiose „United Cup“ pirmenybėse, tačiau Senojo žemyno atstovus sustabdė titulą ginantys amerikiečiai.
Katie Boulter
Katie Boulter / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Visų trijų susitikimų pareikalavusioje serijoje JAV tenisininkai triumfavo 2:1 ir iškovojo pirmą pergalę C grupėje, kurioje taip pat varžosi Australija.

Amerikiečių titulo gynyba prasidėjo sensacingu pralaimėjimu moterų vienetuose, kur ryški poros favoritė Jessica Pegula (WTA-5) rezultatu 7:5, 4:6, 4:6 nusileido Katie Boulter (WTA-56).

Britei šis laimėjimas yra neabejotinai skambiausias karjeroje – tai pirmasis kartas, kuomet 27-erių tenisininkei pavyko įveikti varžovę iš pirmojo penketuko.

J.Pegula iki šio mačo buvo iškovojusi 49 pergales iš eilės, kuomet laimėdavo pirmąjį mačo setą. Amerikietės treneris po mačo teigė, kad K.Boulter žaidė Top 5 lygiu.

Jungtinėms Amerikos Valstijoms viltis pakovoti dėl pirmojo taško „United Cup“ turnyre sugrąžino Tayloras Fritzas (ATP-10), rezultatu 7:6(5), 6:4 palaužęs Cameroną Norrie (ATP-18). Tai buvo jau 14-tasis tenisininkų susidūrimas ATP ture, po kurio 8:6 pirmauja amerikietis.

Nepaisant smulkios kojos traumos T.Fritzas netrukus sugrįžo į kortą, kuriame įvyko lemiamas mišriųjų dvejetų mūšis. Dešimtoji pasaulio raketė kartu su J.Pegula 1:6, 7:6(4), 10:7 palaužė K.Boulter ir Nealą Skupskį.

Trečiąją turnyro dieną Kanada 2:1 palaužė Čilę, o netrukus santykius išsiaiškins ir Serbijos bei Kinijos rinktinės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius