Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 10 08

Kaimynų triumfas: 19-metė lenkė žais „Roland Garros“ finale

Lenkija triumfuoja – 19-metė Iga Swiatek (WTA-53) su trenksmu laimėjo „Roland Garros“ pusfinalį ir tapo tik antrąja 38 mln. šalies tenisininke, kuri žais Paryžiuje vykstančio atvirojo Prancūzijos teniso čempionato finale.
Iga Swiatek
Iga Swiatek / „Scanpix“ nuotr.

I.Swiatek pusfinalyje 6:2, 6:1 sutriuškino kitą turnyro sensaciją Nadią Podoroską (WTA-131), kuri iki pat pusfinalio nužygiavo į turnyrą patekusi tik po kvalifikacinių kovų.

Tik paskutinę pavasario dieną savo 19-ąjį gimtadienį atšventusi iš Varšuvos kilusi I.Swiatek pakartojo legendinės lenkės Jadwigos Jedrzejowskos pasiekimą – ši XX a. pirmosios pusės tenisininkė „Roland Garros“ finale žaidė dar 1939 metais.

I.Swiatek tapo ir pirmąja lenke „Didžiojo kirčio“ turnyro finalininke nuo 2012-ųjų, kai į Vimbldono finalą pateko dabar jau karjerą baigusi Agnieszka Radwanska.

Įspūdingą formą Paryžiuje demonstruojanti I.Swiatek į finalą pateko menkai suprakaitavusi. Per šešis susitikimus ji pralaimėjo vos 23 geimus, dar nė sykio nepralaimėjo seto, o viename iš susitikimų sensacingai parbloškė ir pirmąją turnyro raketę Simoną Halep.

Pusfinalio dvikovoje I.Swiatek užtruko vos 70 minučių.

176 cm ūgio tenisininkė dominavo viso mačo metu, o iš viso atliko 23 winnerius, kai jos varžovė taip smūgiavo tik šešis sykius. Pagal iš viso laimėtus taškus I.Swiatek savo oponentę pranoko beveik dvigubai – 61:34.

„Esu nustebusi! Prieš turnyrą nė negalvojau, kad žaisiu taip gerai. Bet žinojau, kad jei kada nors ir pateksiu į „Didžiojo kirčio“ turnyro finalą, tai bus „Roland Garros“, o ne kuris nors kitas turnyras“, – sakė pergalę pasiekusi I.Swiatek, kuri mėgaujasi žaidimu ant grunto dangos.

Lemiamoje akistatoje dėl pirmojo karjeros WTA titulo lenkė šeštadienį žais prieš anksčiau „Didžiojo kirčio“ turnyrą jau laimėjusią tenisininkė – Sofia Kenin (WTA-6) arba Petra Kvitova (WTA-11).

VIDEO: Iga Swiatek vs Nadia Podoroska - Semi-final Highlights I Roland-Garros 2020

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius