Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 24

Karjeros saulėlydį išgyvenantis italas metė rimtą iššūkį antrai pasaulio raketei

Rio de Žaneire (Brazilija) vykstančio ATP 500 serijos turnyro „Rio Open presented by Claro“ favoritas ir titulą ginantis Carlosas Alcarazas (ATP-2) pirmenybių aštuntfinalyje turėjo išlaikyti labai sunkų testą prieš veteraną iš Italijos.
Carlosas Alcarazas ir Fabio Fogninis
Carlosas Alcarazas ir Fabio Fogninis / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Antroji pasaulio raketė po 2 valandas ir 47 minutes trukusios kovos rezultatu 6:7(5), 6:2, 6:4 palaužė Fabio Fogninį (ATP-86).

Šie tenisininkai vienas prieš kitą Brazilijoje stojo ir praėjusiame sezone, kuomet susitiko pusfinalyje, tačiau šįsyk patyrusiam italui pavyko mesti kur kas rimtesnį iššūkį.

Nuostabų pirmąjį setą žaidęs 35-erių F.Fogninis prisiminė savo geriausius laikus ir panaikinęs deficitą 2:4 net du kartus turėjo galimybę savo padavimais uždaryti setą, bet galiausiai tai atliko sunkesniu keliu – per pratęsimą.

Nuo antrosios partijos starto žaidimo vadeles į savo rankas jau perėmė beveik 16 metų jaunesnis ispanas, tačiau trečiajame sete jaunuoliui teko išlaikyti šaltą protą ir korte praleisti beveik 3 valandas.

Buenos Airėse prieš savaitę triumfavęs C.Alcarazas ant grunto šiemet iškovojo jau šeštą pergalę iš tiek pat galimų. Ketvirtfinalyje jo lauks serbas Dušanas Lajovičius (ATP-80), rezultatu 6:2, 6:4 susitvarkęs su savo tautiečiu Laslo Djere (ATP-57).

Savo ruožtu karjeros saulėlydį išgyvenantis F.Fogninis pralaimėjo jau 15-tąjį kartą paeiliui prieš oponentą iš pirmojo dešimtuko. Pastaraisiais sezonais italo žaidimas stipriai smuko žemyn, o teniso visuomenėje netyla kalbos, jog šis sezonas Fabio gali būti paskutinis ATP ture.

VIDEO: Alcaraz vs Fognini in Thriller; Cerundolo, Lajovic Feature | Rio 2023 Highlights Day 4

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius