Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 01 04

Kino ekranuose – legendinė teniso dvikova filme „Bjornas Borgas prieš Makenrojų“

Sausio 12 d. kinuose pasirodo filmas, pasakojantis apie dviejų teniso gigantų susitikimą legendinėse varžybose – „Bjornas Borgas prieš Makenrojų“ . Kino teatre „Pasaka“ įvyksiančioje filmo premjeroje savo prisiminimais apie šį 1980-aisiais įvykusį ir šiandien vis dar aktualų mačą dalinsis „Balžeko teniso akademijos“ treneris Remigijus Balžekas.
Borgas prieš Makenrojų
Borgas prieš Makenrojų / Organizatorių nuotr.

Filmas pasakoja apie dvi žymiausias teniso pasaulio žvaigždes Bjorną Borgą ir jo didžiausią priešą, jaunąjį talentą Džoną Makenrojų. Tai istorija apie judviejų legendinę kovą 1980-ųjų Vimbldono turnyre, du vyrus, tapusius legendomis ir kainą, kurią jiems teko sumokėti.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Remigijus Balžekas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Remigijus Balžekas

1980-aisiais Bjorno Borgo ir Makenrojaus varžybų nebuvo galima stebėti tiesiogiai per televiziją, tačiau treneris Remigijus Balžekas tuomet gavo galimybę pamatyti įrašą mačo, kuris iki šiol išlikęs jam atmintyje.

„Tai vienas geriausių visų laikų mačų. Ir jis amžinai bus aktualus ir įdomus, nes žmonės atidavė visą save“, – sako Remijus Balžekas. – Borgas kovai ruošėsi taip stipriai, kad prieš mačą buvo beveik išsekęs. Makenrojaus taktiniai sprendimai šioje kovoje dar iki šiol kelia susižavėjimą, dar ir dabar ne visi sportininkai taip sugeba mąstyti aikštelėje. O Bjornas Borgas buvo vienas iš žaidimo dviem rankomis pradininkų. Daugybė šio mačo aspektų vis dar įdomūs ir aktualūs šiais laikais“.

Vis dėlto, treneris mano, kad šią dviejų teniso legendų kovą verta prisiminti ne vien dėl naudotų taktinių manevrų: „Šiame mače yra dalykai, kurie sporte aktualūs amžinai: atsidavimas, kautynės dėl kiekvieno taško, atskleidžiamos visos kovotojo savybės. Visų šių savybių trūksta daugeliui mūsų sportininkų“.

Už ką stebėdamas šį legendinį mačą sirgo Remigijus Balžekas? „Bjornas Borgas visada buvo mano kumyras, žavėjo jo susikaupimas, mąslumas, ramybė, tačiau stebint varžybas įtraukė ir Makenrojaus charizma, kone aktoriniai sugebėjimai bei taktiniai sprendimai“, – atsako treneris ir šiuo atsakymu dar kartą patvirtina, kad tai buvo dviejų labai skirtingų, bet vienodai stiprių teniso gigantų dvikova.

Dviejų legendinių priešininkų užkulisius Janusas Metzas filme „Bjornas Borgas prieš Makenrojų“ perteikia aktoriai švedas Sverriras Gudnasonas ir ne mažiau nei jo įkūnijamas herojus karštakošiškumu pagarsėjęs Shia LaBeoufas. Legendinio Borgo trenerio Lennarto Bergelino vaidmuo patikėtas pripažintam švedų aktoriui Stellanas Skarsgardas, kuris į švedų kiną pagrindiniam vaidmeniui grįžta po ilgesnės pertraukos.

VIDEO: Bjornas Borgas prieš Makenrojų. Jau greitai Lietuvos kino teatruose!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius