Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 18

Košmariškas periodas tęsiasi: dar vieną traumą patyręs R.Nadalis – eliminuotas

Košmaras – taip tikslingiausiai vienu žodžiu būtų galima apibūdinti pastarąjį pusmetį Rafaelio Nadalio (ATP-2) karjeroje. Legendinis tenisininkas „Australian Open“ turnyre patyrė dar vieną traumą ir apmaudžiai baigė titulo gynybą.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Antrajame atvirųjų Australijos teniso pirmenybių etape 36-erių ispanas rezultatu 4:6, 4:6, 5:7 nusileido amerikiečiui Mackenzie McDonaldui (ATP-65).

Antrojo seto pabaigoje tarsi žaibas iš giedro dangaus Rafa pajuto stingdantį skausmą savo klubo srityje. Tenisininkas dar sužaidė keletą taškų, tačiau suprasdamas situacijos rimtumą iš karto paprašė medicininės pertraukėlės ir su daktarais patraukė už aikštelės ribų.

Ispanas dar sykį pademonstravo išskirtinį ryžtą kautis dėl pergalės – akivaizdžiai negalėdamas rungtyniauti visu pajėgumu jis vis tiek kaip lygus su lygiu kovėsi trečiajame sete, tačiau kiek įmanoma trumpino taškus ir beveik neatliko spurtų.

Stebuklas neįvyko – 11-ajame geime R.Nadalis galiausiai pralaimėjo savo padavimus, o jau visai netrukus spaudė varžovo ranką prie tinklo. Tai vos antrasis kartas per 19 vizitų Melburne, kuomet jis nepasiekė trečiojo turnyro etapo.

Su situacija aikštelėje sunkiai tvardėsi ir tenisininko komanda. Ispano žmona Maria, neseniai pagimdžiusi pirmąjį judviejų kūdikį, negalėjo sulaikyti ašarų.

Praėjusiame sezone pirmuosius du „Didžiojo kirčio“ titulus laimėjęs grunto karalius atrodė nesustabdomas, o pagaliau veteranui pavyko išsigydyti ir pėdos problemą, kuri tenisininką kamavo ilgus metus.

Tačiau Vimbldone jam įplyšo pilvo raumuo, prastos fizinės formos jis atrodė ir „US Open“ turnyre, o dabar – siaubas Australijoje.

R.Nadalis per pastaruosius devynis mačus ant kietos dangos laimėjo vos du kartus. Pralaimėjimas jau antrajame „Australian Open“ rate skaudžiai atsilieps ir ispano reitingui, kadangi bus prarasti beveik 2000 ATP reitingo taškų, kurie jį gali nublokšti ir į pirmo dešimtuko pabaigą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rafaelio Nadalio trauma Melburne
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rafaelio Nadalio trauma Melburne

27-erių M.McDonaldas šiame turnyre trečią varžybų ratą pasiekė antrą kartą karjeroje (2021 m.). Tai vos antroji JAV tenisininko pergalė prieš oponentą iš pirmoji dešimtuko per 15 bandymų.

„Labai džiaugiuosi, kaip pradėjau dvikovą. Gerai padavinėjau, priiminėjau, daviau labai rimtą kovą. Paskui buvo labai sunku išlikti dvikovoje psichologiškai. Rafaelis yra neįtikėtinas čempionas. Jis niekada nepasiduos nepaisant situacijos rimtumo“, – po pergalės kalbėjo McDonaldas.

Kitame etape tenisininko lauks japonas Yoshihito Nishioka (ATP-33) arba čekas Daliboras Svrčina (ATP-216).

R.Nadalis tokioje ankstyvoje „Didžiojo kirčio“ turnyro stadijoje nebuvo iškritęs nuo 2016-ųjų, kuomet pirmajame rate Melburne po penkių setų kovos nusileido tautiečiui Fernandui Verdasco.

Po ispano pasitraukimo dar ryškesniu favoritu triumfuoti Australijoje yra laikomas serbas Novakas Džokovičius (ATP-1).

Dabar puikius šansus žengti tolyn turi kitas amerikietis Frances Tiafoe (ATP-17). Jam prieš turnyro startą buvo projektuojamas mūšis su Rafa aštuntfinalyje.

Antrajame etape jis dominavo prieš kiną Junchengą Shangą (ATP-194) – 6:4, 6:4, 6:1.

Vos košmariškai šios „Australian Open“ pirmenybės nesibaigė ir kanadiečiui Felixui Auger-Aliassime'ui (ATP-7). Jis turėjo panaikinti dviejų setų deficitą, bet galiausiai 3:6, 3:6, 6:3, 6:2, 6:2 nugalėjo slovaką Alexą Molčaną (ATP-53).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius