Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 18

Kuriasi sporto ir mokslo miestelis Vilniaus Kalnėnų mikrorajone

Vilniaus miestas kartu su savo gyventojais pritarė Kalnėnų sporto ir paslaugų komplekso projektui, pagal kurį numatyta po keturias teniso ir padelio aikšteles, taip pat – sporto klubas, restoranas, viešbutis, programavimo mokykla, SPA, kirpykla, ofisai.
Balžeko teniso akademijos kompleksas
Balžeko teniso akademijos kompleksas / Pranešimo autorių nuotr.
Temos: 2 Kalnėnai Tenisas

„Negalime nesidžiaugti, nors ir liko dar šiek tiek popierizmo, pagaliau, pritartam mūsų projektui. Be abejo, turėjome nemažai įsiklausyti į gyventojus, tobulinant projektą, todėl labai džiaugiamės, kad pavyko padaryti projektą tokį, kuris tinka visoms pusėms.

Pranešimo autorių nuotr./Balžeko teniso akademija
Pranešimo autorių nuotr./Balžeko teniso akademija

Norime padėkoti ir Vilniaus miesto savivaldybei ir vyr.architektui Mindaugui Pakalniui, kurie dirba pakankamai operatyviai ir argumentuotai“, – projektu džiaugėsi vienas jo sumanytojų, Balžeko teniso akademijos plėtros vadovas Arūnas Balžekas.

Pranešimo autorių nuotr./Arūnas Balžekas
Pranešimo autorių nuotr./Arūnas Balžekas

Akademija bendradarbiauja su Karalienės Mortos mokykla, kurios mokiniams, atsiradus naujai infrastruktūrai, bus pasiūlytos naujos veiklos.

„Karalienės Mortos mokykloje norime, kad vaikai pamiltų aktyvų gyvenimo būdą, kad sveika mityba ir sportas jiems būtų kasdienybė. Taikome unikalią šešių sporto šakų programą, kuri padeda mokiniams giliau susipažinti su atskirtomis sporto šakomis, viena jų – rakečių sportas.

Pranešimo autorių nuotr./Karalienės Mortos mokykla
Pranešimo autorių nuotr./Karalienės Mortos mokykla

Džiugu, kad tie vaikai, kurie susidomės tenisu bei kitomis siūlomomis sporto veiklomis, turės galimybę patogiai siekti aukščiausių rezultatų Balžeko teniso akademijos moderniame sporto komplekse. Džiaugiuosi matydamas, kaip Kalnėnai vystosi ir tampa vis patrauklesniu rajonu šeimoms, auginančioms vaikus“, – sakė Karalienės Mortos mokyklos vadovas Tomas Deržanauskas.

Kalnėnų sporto ir paslaugų miestelis bus per kelis kilometrus nutolęs nuo kito puikios infrastruktūros pastato „M7 sport“, per 7 kilomentus – nuo „Baltic tennis“ kortų. Komplekso statybos planuojamos pradėti šiemet. Viso miestelio investicijos sieks beveik 10 milijonų eurų.

„Mūsų tikslas – būti pasiekiamiausia teniso akademija. Todėl noras ir toliau lieka dirbti visuose teniso kompleksuose, kuriuose esame nuo pirmos atidarymo dienos. Džiaugiamės komandoje turėdami stiprius projekto valdytoją Lini grupę ir 501architektai.

Šiuo metu derybos dėl finansavimo vyksta su lietuviškuoju „Mano banku“. Tikimasi, kad tai taps tvaria ir gražia partneryste, nes „Mano bankas“ prisideda ir palaiko socialiai atsakingo verslo ir sporto iniciatyvas.

Pranešimo autorių nuotr./„Mano bankas“
Pranešimo autorių nuotr./„Mano bankas“

„Balžeko teniso akademijos veikloje matome prasmę, ši organizacija yra neabejotinai svarbi miestui ir bendruomenei. Su Balžeko teniso akademija bendradarbiaujame jau ne pirmus metus, mus sieja artimos vertybės – mes taip pat, žvelgdami toli į ateitį, siekiame savo veikla kurti vertę aplinkai ir vietos bendruomenei, – sakė „Mano banko“ generalinė direktorė Giedrė Blazgienė.

Pranešimo autorių nuotr./„Mano banko“ generalinė direktorė Giedrė Blazgienė
Pranešimo autorių nuotr./„Mano banko“ generalinė direktorė Giedrė Blazgienė

Gyvenimo balansas yra tai, kas padaro mus stipresnius ir įgalina geriau siekti savo tikslų tiek asmeniniame gyvenime, tiek sporte, tiek pačiame versle. Norime aktyviai prisidėti kuriant šią augti skatinančią aplinką.“

Pasak G. Blazgienės, „Mano bankas“ planuoja būti Balžeko teniso akademijos finansiniu partneriu ir ateityje. Atėjus kitam investicijų etapui – statybos ir veiklos finansavimui, drauge bus ieškoma geriausių sprendimų.

Einant toliau chronologiškai, jau birželį planuojama atidaryti sporto bei reakreacijos vieta Danilavoje ant Ilgio ežero pakrantės, liepą – sporto kompleksas Klaipėdos rajone“, – planais dalinosi A.Balžekas.

Pranešimo autorių nuotr./Danilava
Pranešimo autorių nuotr./Danilava

„Naujasis Balžeko teniso akademijos kompleksas Kalnėnuose, kartu su Karalienės Mortos mokykla formuoja visuomeninių pastatų branduolį rajono centre, suteikia kvartalui aukščiausio lygio teniso kortus, galimybę sportuoti sporto klube, papildo kvartalą kavinės erdve, biuro patalpomis.

Pastato architektūrą kūrėme atsižvelgdami į aplinkinį kontekstą. Fasaduose naudojame natūralią medieną ir skaidome juos vertikaliais elementais, priartinančiais pastatą prie aplinkinių pastatų mastelio. Komplekso šiaurinėje dalyje kuriame skverą, darniai įsiliejantį į kvartalo žalių erdvių sistemą.

Siekdami kuo aukštesnių pastato tvarumo rodiklių suprojektavome geoterminio šildymo sistemą, leidžiančią ne tik šildyti pastatą žiemą, bet ir vėsinti vasarą nenaudojant didelių kiekių elektros energijos. Neabejoju, kad Balžeko teniso akademijos pastatas taps traukos centru ne tik Kalnėnų, bet ir kitų Vilniaus rajonų gyventojams“, – reziumavo 501 architektai įkūrėjas ir vadovas Martynas Norvila.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius