-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 13

Latviai griežti: dėl žaidimo prieš ruses ir baltaruses sustabdė finansavimą savo tenisininkėms

„Didžiojo kirčio“ čempionė ir didžiausia Latvijos teniso žvaigždė Jelena Ostapenko (WTA-25) prarado finansavimą iš savo šalies dėl to, kad žaidžia tuose pačiuose tarptautiniuose turnyruose kaip ir šalių agresorių atstovės.
Jelena Ostapenko
Jelena Ostapenko / „Scanpix“ nuotr.

Užsienio spaudoje pasirodę pranešimai apie griežtą Latvijos olimpinio komiteto bei švietimo, mokslo ir sporto ministerijos sprendimą nukirpti finansavimą savo tenisininkėms dėl dalyvavimo tuose pačiuose WTA turnyruose kaip rusės ir baltarusės – pasitvirtino.

Mūsų kaimynai nuo šiol finansiškai neberems geriausių savo teniso žaidėjų, o tai patvirtino ir šiuo metu Jungtinėse Amerikos Valstijose vykstančiame Indian Velso „Masters“ turnyre dalyvaujanti Jelena Ostapenko.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jelena Ostapenko
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jelena Ostapenko

2017 metais sensacingai „Roland Garros“ turnyrą Paryžiuje laimėjusi, o WTA reitinge aukščiausiai iki penktos pozicijos pakilusi 25-erių tenisininkė pirštais bedė į WTA turą, kuris jai nepalieka kitos išeities.

„Taip, buvo susisiekta su manimi ir apie tai informuota, tačiau iš esmės aš nieko negaliu padaryti, nes ne aš vykdau turnyrus, o WTA organizacija“, – kalbėjo ji.

Tarptautinė moterų teniso organizacija prasidėjus karui Ukrainoje nesiėmė griežtesnių sankcijų prieš šalių agresorių atstoves, kurių pirmajame WTA šimtuke yra 13, iš kurių net šešios tarp 25-ių geriausių planetos žaidėjų – joms yra leidžiama žaisti po neutralia vėliava.

„Iš esmės tai reiškia, kad nebegaliu dalyvauti jokiuose turnyruose, turiu mesti tenisą. Tačiau to nebus, nes aš esu tenisininkė ir tai yra mano darbas. Apmaudu, kad susiklostė tokia situacija“, – tęsė Ostapenko.

Pranešama, kad tokios pat bausmės susilaukė ir dar dvi mūsų kaimynės tenisininkės bei keletas dviračių sporto atstovų.

„Scanpix“ nuotr./Jelena Ostapenko
„Scanpix“ nuotr./Jelena Ostapenko

Sezoną Latvijos teniso superžvaigždė J.Ostapenko pradėjo solidžiu pasirodymu Melburne, kur „Australian Open“ turnyre pasiekė ketvirtfinalį.

Minėtame Indian Velso turnyre pirmajame etape ji 7:5, 3:6, 6:2 nugalėjo Baltarusijos atstovę Aliaksandrą Sasnovich (WTA-44), nors į dvikovą žengė su ausies infekcija. Visgi antrojo rato latvė neperžengė – 6:0, 0:6, 4:6 krito prieš čekę Petrą Kvitovą (WTA-15).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius