Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 04

Latvis Ernestas Gulbis triumfavo Delrei Bičo turnyre

Tik po kvalifikacijos į pagrindines varžybas patekęs Ernestas Gulbis „Delray Beach International Championships“ turnyro finale 7:6(3), 6:3 nugalėjo prancūzą Edouardą Rogerį-Vasseliną ir tapo čempionu.
Ernestas Gulbis
Ernestas Gulbis / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Johnas Isneris

109-ą vietą ATP klasifikacijoje buvęs Latvijos tenisininkas turnyro nugalėtoju tapo antrą kartą. Pirmą kartą šias varžybas jis laimėjo 2010 metais. 

R.Gulbis tapo vos trečiu žaidėju, kuriam turnyrą Delrei Biče pavyko laimėti varžybas pradėjus nuo kvalifikacijos. 2008 metais tai pavyko padaryti japonui Kei Nishikoriui. 1998 metais rumunui Andrew Ilie. Po šios pergalės geriausias Latvijos tenisininkas pasaulio reitinge pakilo į 67-ą vietą. 

„Aš jaučiuosi tikrai labai gerai. Ką tik kalbėjau su savo treneriu (Guntheriu Bresniku), jis irgi labai laimingas, visi laimingi, – po pergalės džiaugėsi E.Gulbis, kuris 2011 metais vasario mėnesį pasaulio reitinge buvo pakilęs iki rekordinės 21-os vietos. – Tik mes nesitikėjome, kad tai nutiks taip anksti. Mano treneris tikėjosi, kad į šimtuką sugrįšiu balandžio mėnesį.“

Tai buvo trečias E.Gulbio ATP turnyrų finalas ir trečia pergalė. 2011 metais jis taip pat laimėjo turnyrą Los Andžele. 

105-ą vietą pasaulio reitinge užimantis E.Rogeris-Vasselinas pirmą kartą karjeroje žaidė ATP turnyro finale. 29-erių metų Prancūzijos tenisininkas pirmame sete pirmavo 5:4 ir stojo atlikti padavimus, kurie galėjo nulemti jo pergalę pirmame sete. Tačiau tai padarė nesėkmingai ir paleido iniciatyvą.

„Visada sunku pralaimėti finale, tačiau tai buvo gera savaitė man“, – po nesėkmingai pasibaigusio finalo pareiškė E.Rogeris-Vasselinas. 

Prancūzas ketvirtfinalyje nugalėjo Ričardą Berankį, o pusfinalyje pateikė staigmeną ir iš tolesnės kovos eliminavo pirmą pagal skirstymą amerikietį Johną Isnerį.

E.Gulbiui atiteko 78 tūkst. dolerių čekis. E.Rogeriui-Vasselinui 41 tūkst.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius