Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 07

Lietuvos moterų teniso rinktinės planus jaukia traumos ir pergalės

Lietuvos moterų teniso rinktinė išvyksta į Portugaliją, kur kitą savaitę vyks Billie Jean King taurės antros grupės Europos-Afrikos zonos varžybos, praneša Lietuvos teniso sąjunga.
Justina Mikulskytė
Justina Mikulskytė / Sauliaus Čirbos nuotr.

Tiesa, komandos kapitonė Edita Liachovičiūtė netoli Lisabonos esančiame Oeiras mieste kol kas sulauks tik rinktinės lyderės Justinos Mikulskytės (WTA-322) ir jaunosios Emilijos Tverijonaitės (WTA-1073).

Kartu su jomis pasirengimą turnyrui turėjusių pradėti Andrės Lukošiūtės (WTA-757), Klaudijos Bubelytės (WTA-722) ir Patricijos Paukštytės (WTA-1032) planus jaukia labai skirtingos priežastys – traumos ir pergalės.

Alfredo Pliadžio nuotr./Patricija Paukštytė
Alfredo Pliadžio nuotr./Patricija Paukštytė

Pernai rinktinėje debiutavusiai A.Lukošiūtei kelią į šių metų Billie Jean King taurės varžybas greičiausiai užkirs riešo ir kojos traumos.

Suomijos teniso federacijos nuotr./Andrė Lukošiūtė
Suomijos teniso federacijos nuotr./Andrė Lukošiūtė

„Komandai tai yra didžiulė netektis. Pernai Andrė šiose varžybose iškovojo puikių pergalių, bet to, ji puikiai pritapo prie mūsų kolektyvo. Visgi, atrodo, kad pasveikti ir atsistatyti tenisininkei iki turnyro pradžios nepavyks“, – sako E. Liachovičiūtė.

Sauliaus Čirbos nuotr./Edita Liachovičiūtė
Sauliaus Čirbos nuotr./Edita Liachovičiūtė

Tuo tarpu K. Bubelytei ir P. Paukštytei skrydį į Portugaliją teko atidėti dėl sėkmingo ir kol kas besitęsiančio pasirodymo Gran Kanarijoje vykstančiame ITF W25 Telde turnyre.

Vakar vykusiame varžybų antro rato susitikime K. Bubelytė per 2 val. ir 44 minutes 6:3 5:7 6:4 įveikė ukrainietę Oleksandrą Oliynykovą (WTA-716), o P. Paukštytė 6:2 6:7(3) 6:3 nugalėjo D. Britanijos tenisininkę Sarą Tatu (WTA-1248). Šis susitikimas truko 3 val. ir 19 minučių.

„Džiaugiuosi Klaudijos ir Patricijos žaidimu turnyre Gran Kanarijoje, linkiu joms kuo daugiau sėkmės kituose ratuose. Juk varžybos, mačai bet kokiu atveju yra geriau net ir už pačias geriausias treniruotes. Su merginomis tarėmės, kad prieš Billie Jean King varžybas būtina sužaisti bent kelis mačus ant grunto dangos, ką Klaudija ir Patricija sėkmingai daro“, – pasakoja Lietuvos rinktinės kapitonė.

Alfredo Pliadžio nuotr./Klaudija Bubelytė
Alfredo Pliadžio nuotr./Klaudija Bubelytė

J. Mikulskytė Billie Jean King taurės turnyrui ruošėsi Prancūzijoje. „Paskutiniu metu Justina daugiau pergalių iškovojo dvejetų varžybose. Visgi ji yra labiausiai patyrusi mūsų komandos narė, visuomet puikiai žaidžianti už Lietuvos rinktinę. Tikiu, kad Portugalijoje ji iškovos ne vieną svarbią pergalę“, – teigia E. Liachovičiūtė.

Alfredo Pliadžio nuotr./Emilija Tverijonaitė
Alfredo Pliadžio nuotr./Emilija Tverijonaitė

Billie Jean King taurės antros grupės Europos-Afrikos zonos burtai bus traukiami šį sekmadienį. Jie suskisrtys 11 rinktinių į 2 grupes.

Po grupių etapo seks finaliniai susitikimai dėl bilieto į pirmą varžybų grupę bei išlikimo antrojoje.

Turnyre Portugalijoje, be lietuvių ir kortų šeimininkių, dar dalyvaus Bosnijos ir Hercegovinos, Estijos, Gruzijos, Graikijos, Airijos, Izraelio, Kosovo, Maltos, Pietų Afrikos ir komandos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius