-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 01

Madride – C.Alcarazo ir dvejetų legendos sąjunga bei J.Isnerio padavimų bombos

Sekmadienį Ispanijos sostinėje Madride startavo ATP „Masters“ serijos „Mutua Madrid Open“ turnyras.
Carlosas Alcarazas ir Marcas Lopezas
Carlosas Alcarazas ir Marcas Lopezas / „Twitter“ nuotr.

Vyrų turnyras įsibėgės pirmadienį, o sekmadienį vietinių aistruolių dėmesys labiausiai krypo į dviejų skirtingoms kartoms atstovaujančių ispanų sąjungą.

Šalies teniso superžvaigždė Carlosas Alcarazas ir veteranas Marcas Lopezas priėmė turnyro organizatorių vardinį kvietimą sudalyvauti dvejetų turnyre, kuris šalies dvejetų žaidimo legendai bus paskutinis karjeroje.

Centriniame korte 18-mečio ir daugiau nei dvigubai už jį vyresnio 39-erių tenisininko duetas sugebėjo pateikti netikėtumą bei 4:6, 7:6(2), 10:4 išrašyti pralaimėjimą lenkui Lukašui Kubotui (ATP dvejetai-73) ir prancūzui Edoardui Roger-Vasselinui (ATP-44).

Liepą 40-metį minėsiantis M.Lopezas reguliariai ATP ture nerungtyniauja jau nuo praėjusių metų vidurio, tačiau su tenisu dar norėjo deramai atsisveikinti savų sirgalių akivaizdoje turnyruose Barselonoje ir Madride.

Aukščiausiai iki trečiojo ATP dvejetų reitingo laiptelio užkopęs M.Lopezas 2016 metais kartu su bendrapavardžiu Feliciano Lopezu laimėjo savo vienintelį „Didžiojo kirčio“ turnyrą Paryžiuje, kartu su kitu tautiečiu Marceliu Granollersu triumfavo finaliniame ATP turnyre 2012 metais, tačiau skambiausią savo pergalę iškovojo Rio olimpinėse žaidynėse.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis ir Marcas Lopezas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis ir Marcas Lopezas

Ten ispanas kartu su puikiu savo bičiuliu Rafaeliu Nadaliu laimėjo olimpinį auksą. Veteranas šiuo metu jau darbuojasi Rafos įkurtoje teniso akademijoje ir tuo pačiu yra vienas iš grunto karaliaus trenerių štabo narių.

C.Alcarazui tai buvo tik ketvirtasis ATP dvejetų turnyras. Iki šiol visus kartus jaunuolio partneriu buvo Pablo Carreno Busta.

Turnyre sekmadienį įvyko ir keletas ATP vienetų susitikimų. Madrido kortai yra kiek greitesni nei kitos grunto dangos, o tuo ir vėl puikiai pasinaudojo amerikiečių milžinas Johnas Isneris (ATP-25).

208 cm ūgio galiūnas 7:6(8), 6:4 palaužė Filipą Krajinovičių (ATP-49) ir žengė į kitą etapą. Pergalę jam iškovoti padėjo net 30 neatremiamų padavimų.

Per pastaruosius tris vizitus į Madridą J.Isneris turnyro nepalieka be ketvirtfinalio etapo – šioje pirmenybių stadijoje jis krito 2015, 2018 ir 2021 metais.

Pergalėmis džiaugėsi ir du Didžiosios Britanijos atstovai. 20-metis Jackas Draperis (ATP-124) 6:4, 6:3 susitvarkė su italu Lorenzo Sonego (ATP-27), o Danielis Evansas (ATP-35) rezultatu 6:3, 6:4 laimėjo prieš argentinietį Federico Delbonį (ATP-36).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius