-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Majamyje – „Australian Open“ finalo pakartojimas: J.Sinneris žais su D.Medvedevu

Majamyje vykstančių prestižinių „Masters“ kategorijos teniso pirmenybių „Miami Open“ pirmąją pusfinalio porą sudarys du tenisininkai, kurie dar visai neseniai kovėsi dėl atvirojo Australijos teniso čempionato titulo.
Jannikas Sinneris ir Daniilas Medvedevas
Jannikas Sinneris ir Daniilas Medvedevas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Floridoje ketvirtadienį įvyko pirmieji du vyrų vienetų varžybų ketvirtfinaliai, kuriuose bilietus į kitą etapą iškovojo antroji turnyro raketė Jannikas Sinneris (ATP-3) bei trečiuoju numeriu skirstytas Daniilas Medvedevas (ATP-4).

Italijos teniso deimantas pirmajame ketvirtfinalyje užtikrintai 6:4, 6:2 sudorojo čeką Tomašą Machačą (ATP-60) bei iškopė į ketvirtąjį pusfinalį šiame sezone.

Šiemet jau 20-tą pergalę iškovojęs J.Sinneris pagal šį rodiklį tarp visų ATP turo tenisininkų šiuo metu užima pirmąją vietą.

22-ejų tenisininkas siekia antrojo karjeros „Masters“ trofėjaus ir pirmojo Majamyje, kuriame dukart suklupo didžiajame finale – 2021 ir 2023 metais.

„Fiziškai jaučiuosi gerai. Tiesiog džiaugiuosi galėdamasis varžytis. Mes su komanda treniruočių metu labai sunkiai dirbome, kad atsidurtume būtent tokiose pozicijose, labai smagu bus vėl varžytis šio specialaus turnyro pusfinalyje“, – pozityviai kalbėjo italas.

J.Sinneris dar turi ir teorinių galimybių po turnyro Majamyje aplenkti Carlosą Alcarazą ATP reitinge ir užimti antrąją vietą. Tiesa, tam reikia, kad ispanas pralaimėtų savąjį ketvirtfinalį, o Jannikas taptų čempionu.

Savo ruožtu T.Machačas kitą savaitę kils į rekordinę 43-ią vietą, o Čekija pirmą kartą nuo 2017-ųjų (Tomašas Berdychas ir Jiri Vesely – aut.past) turės du savo atstovus pirmajame ATP reitingo 50-tuke, kuriame patogiai yra įsitaisęs ir Jiri Lehečka (ATP-27).

J.Sinnerio varžovu pusfinalyje bus puikiai pažįstamas Daniilas Medvedevas, kuris kitame ketvirtfinalyje 6:2, 7:6(7) susitvarkė su Nicolasu Jarry (ATP-23) iš Čilės.

Okupantų šalies atstovui Majamyje tai buvo jau 10-toji pergalė iš eilės – praėjusiais metais jis tapo pirmenybių nugalėtoju.

Tarpusavio mačuose su J.Sinneriu rusas yra priekyje 6:4, tačiau Italijos atstovas yra laimėjęs pastarąsias keturias dvikovas, įskaitant ir fantastišką sugrįžimą „Australian Open“ finale iš deficito 0-2.

Šie tenisininkai varžėsi ir praėjusių metų „Miami Open“ finale, kuriame D.Medvedevas triumfavo 7:5, 6:3.

„Jis žaidžia vis geriau ir geriau, Janniko pasitikėjimas savimi išaugęs. Žiūrint jo susitikimus per televizorių matosi, kad net ir būdamas sunkiose situacijose jis suranda būdų laimėti, o tai yra čempionų bruožas. Man tai bus puikus iššūkis ir stengsiuosi atiduoti visą 100 procentų“, – dėstė ketvirtoji pasaulio raketė.

VIDEO: Sinner Faces Machac; Medvedev & Jarry Collide | Miami 2024 Quarter-Finals Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius