-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Melburne – N.Džokovičiaus dvigubas „riestainis“ ir pakartotas R.Federerio rekordas

Su kiekvienu maču atvirosiose Australijos teniso pirmenybėse Melburne vis aukštesnę pavarą įjungiantis Novakas Džokovičius (ATP-1) iškovojo bilietą į varžybų ketvirtfinalį.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Vyrų vienetų turnyro aštuntfinalyje geriausias planetos tenisininkas oponentui įteikė dvigubą „riestainį“ ir net 6:0, 6:0, 6:3 sutriuškino Prancūzijos atstovą Adrianą Mannarino (ATP-19).

Vos per 1 valandą ir 44 minutes užtrukęs N.Džokovičius laimėjo pirmuosius 13 susitikimo geimų, tačiau dideliam centriniame Rod Laverio korte susirinkusios publikos džiaugsmui prancūzui galiausiai pavyko atsidaryti savo geimų sąskaitą trečiojo seto pradžioje.

Akivaizdu, kad prieš tai tris 5 setų trilerius išgyvenęs A.Mannarino į aštuntfinalį neatvyko pačios geriausios fizinės formos, tačiau net ir pralaimėjęs pirmuosius du setus sausais rezultatais neprarado geros nuotaikos ir siuntė linksmas žinutes savo komandai, rankų gestais iliustruodamas susitikimo rezultatą.

„Pirmieji du dvikovos setai buvo geriausi, kuriuos sužaidžiau per ilgą laiką. Labai norėjau pralaimėti tą geimą trečiojo seto pradžioje, nes korte jau kurį laiką augo vis didesnė įtampa. Norėjau kuo greičiau to atsikratyti ir fokusuotis ties mačo užbaigimu“, – juokavo Nolė.

32 pergalę iš eilės Melburno teniso aikštyne iškovojęs 36-erių tenisininkas siekia pagerinti savo paties rekordą ir iškovoti jau 11-tą „Australian Open“ titulą.

Maža to, patekdamas į 58-tą „Didžiojo kirčio“ ketvirtfinalį jis pasivijo rekordininką Rogerį Federerį. Dėl vietos pusfinalyje Novakas kausis su amerikiečiu Tayloru Fritzu (ATP-12), kuris kiek netikėtai 4 setų kovoje palaužė Stefanos Tsitsipą (ATP-7).

Spaudos konferencijoje N.Džokovičius pasidalijo savo mintimis apie situacijas, kuomet pradėtų svarstyti apie karjeros pabaigą.

„Kai esu pirmas pasaulyje ir šio žaidimo viršūnėje, nematau prasmės palikti teniso. Noriu tai tęsti. Kuomet jausiu, kad nebegaliu varžytis su geriausias vyrukais ir nebesu konkurencingas „Didžiojo kirčio“ turnyruose, tuomet tikrai galvosiu apie karjeros pabaigą. Viskas gali labai greitai pasikeisti. Aš jau nesu paauglys, esu vyras ir tėvas ir nemažai dalykų vyksta už korto ribų, kurie reikalauja mano buvimo ir energijos“, – kalbėjo jis.

Melburne kol kas nepriekaištingą formą demonstruoja ketvirtoji planetos raketė Jannikas Sinneris (ATP-4). Italijos teniso talentas rezultatu 6:4, 7:5, 6:3 susitvarkė su Karenu Chačanovu (ATP-15) ir išlieka vieninteliu tenisininku vyrų pirmenybėse, dar nepralaimėjusiu nė vieno seto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius