Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Melburne – stebuklingas I.Swiatek sugrįžimas ir varžovės žinia apie karjeros pabaigą

Geriausia planetos tenisininkė Iga Swiatek (WTA-1) buvo labai arti sensacingo pralaimėjimo „Australian Open“ pirmenybėse, tačiau stebuklą trečiajame sete sukūrusi jaunuolė žengė į trečią etapą.
Iga Swiatek
Iga Swiatek / „Scanpix“ nuotr.

22-ejų tenisininkė antrajame moterų vienetų varžybų rate tik po atkaklios kovos 6:4, 3:6, 6:4 palaužė amerikietę Danielle Collins (WTA-62) ir pastarajai atsirevanšavo už skaudų pralaimėjimą „Australian Open“ pusfinalyje 2022 metais.

Lemiamo trečiojo seto metu I.Swiatek prieš save turėjo dvigubo break'o deficitą (1:4), tačiau tuomet laimėjo kitus penkis geimus ir išvengė ankstyvo iškritimo.

„Mintimis jau buvau lėktuve namo, – iš karto po mačo teigė lenkė. – Lengva nebuvo. Atrodė, kad iniciatyva buvo mano pusėje, tačiau tuomet varžovė pradėjo žaisti keletą kartų greičiau ir nežinojau, kaip į tai sureaguoti. Galiausiai nustojau galvoti apie tai, kaip žais oponentė, koncentravausi tik į savo žaidimą.“

Ši pergalė I.Swiatek buvo jau 18-toji paeiliui – tai antra ilgiausia laimėjimų serija jos karjeroje. Nuo 2000-ųjų bent dvi 18-os pergalių serijas yra pavykę pasiekti tik tokioms tenisininkėms kaip Venus ir Serenai Williams, taip pat Justine Henin, Viktorijai Azarenkai bei Lindsay Davenport.

Po susitikimo įvykusioje spaudos konferencijoje gruodį 30-tąjį gimtadienį paminėjusi D.Collins atskleidė, kad šis sezonas WTA ture jai bus paskutinis.

„Tai bus paskutinieji metai, kuomet aš varžausi. Dar tiksliai nežinau, kur ir kada baigsiu karjerą, tačiau šis sezonas tikrai yra paskutinis ir aš to labai laukiu. Kadangi esu paskutinėje savo karjeros fazėje, tokie pralaimėjimai kaip šis taip neskaudina“, – atviravo Collins.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Danielle Collins
AFP/„Scanpix“ nuotr./Danielle Collins

2016 metais profesionalės karjerą pradėjusi JAV tenisininkė per karjerą iškovojo 2 WTA titulus, o ryškiausiu karjeros pasiekimu būtų galima įvardinti „Australian Open“ finalą 2022 m., kuomet buvo pralaimėta Ashleigh Barty. WTA reitinge amerikietė aukščiausiai buvo pakilusi iki septintos vietos.

I.Swiatek trečiajame pirmenybių rate lauks 19-metė čekė Linda Noskova (WTA-50).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius