-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 21

Moterų teniso turnyre Romoje – ukrainietės liūdesio ašaros ir J.Rybakinos titulas

Kazachstanui atstovaujanti Jelena Rybakina (WTA-7) pratęsė įspūdingą 2023-iųjų sezoną ir laimėjo „Internazionali BNL d'Italia“ pirmenybes, tačiau titulą iškovojo su tam tikru kartėliu, kadangi traumą finale patyrė jos oponentė.
Anhelina Kalinina ir Jelena Rybakina
Anhelina Kalinina ir Jelena Rybakina / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

23-ejų tenisininkė didžiajame finale pirmavo rezultatu 6:4, 1:0, kuomet dėl traumos susitikimo baigti negalėjo tikra turnyro sensacija tapusi Anhelina Kalinina (WTA-47).

Ukrainos atstovė pradėjo jausti didelius skausmus šlaunies srityje ir į kortą atvykusiam medicininiam personalui pripažino, kad apskritai negali atsispirti nuo kairės kojos. Visai netrukus su ašaromis akyse ji priėmė sprendimą pasitraukti.

Nors pirmą kartą karjeroje WTA 1000 kategorijos finale kovojusiai A.Kalininai finalas nesusiklostė, tenisininkė gali didžiuotis savo žygiu Romoje.

Nugalėjusi tokias oponentes kaip Sofia Kenin, Madison Keys, Beatriz Haddad Maia ir Veronika Kudermetova ji užsidirbo net 272 tūkstančius eurų ir 650 WTA reitingo taškų, kurie naujame WTA reitinge leis pakilti į rekordinę 25 vietą.

Į naujas rekordines aukštumas WTA reitinge kils ir čempione tapusi J.Rybakina, kuri šoktels jau į ketvirtą poziciją. Priminsime, kad kazachė praėjusiais metais triumfavo Vimbldone, tačiau 2000 taškų taip ir negavo, su kuriais jau artimiausiu metu galėtų pretenduoti ir į reitingo sostą.

Apskritai Kazachstano tenisininkei tai penktasis karjeros titulas ir antrasis WTA 1000 lygmenyje – abu jie buvo iškovoti šiemet (Indian Velsas ir Roma).

Su 28 pergalėmis J.Rybakina pagal šį rodiklį šiemet tarp visų WTA tenisininkių dalijasi 2-3 vietas su Iga Swiatek, o pirmauja vienu laimėjimu daugiau turinti Aryna Sabalenka.

Įdomu tai, kad lygiai pusė – tai yra 3 mačai iš 6, kuriuos Italijos sostinėje žaidė čempionė, baigėsi anksčiau laiko dėl varžovių patirtų traumų.

J.Rybakinos pasirodymas turnyre iš viso bus įvertintas 1000 WTA reitingo taškų ir 521 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius