Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2023 09 06

N.Džokovičiaus „US Open“ pusfinalyje laukia karjeros turnyrą žaidžiantis 20-metis

Benas Sheltonas (ATP-47) atvirosiose JAV teniso pirmenybėse pranoko pirmajame 10-tuke esančius savo tautiečius ir įsmuko į pusfinalį, kur jaunojo talento laukia neabejotinai rimčiausias iššūkis – Novakas Džokovičius (ATP-2).
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Serbijos teniso titanas vyrų vienetų varžybų ketvirtfinalių seriją atidarė nepalikdamas vilčių ryškiausiai JAV teniso žvaigždei Taylorui Fritzui (ATP-9) – 6:1, 6:4, 6:4.

N.Džokovičius į „Didžiojo kirčio“ turnyrų pusfinalį pateko jau 47-tąjį kartą, o tai naujas visų laikų rekordas. „US Open“ ketvirtfinaliuose jis išlieka nepralaimėjęs – 13 iš 13.

Dar įspūdingiau atrodo 36-erių tenisininkų pergalių serija prieš amerikiečius, kuri pasiekė jubiliejinę 30-ies ribą. Paskutinį kartą JAV tenisininkui Nolė pralaimėjo 2016-ųjų Vimbldone, kuomet buvo sustabdytas Samo Querrey.

Devintoji pasaulio raketė T.Fritzas iki ketvirtfinalio susitikimo Niujorke savo padavimus buvo pralaimėjęs vienintelį sykį, tačiau serbui atidavė net penkias padavimų serijas.

„Novakas yra Novakas. Jis padaro taip, kad paduodamas jaučiuosi žymiai blogiau nei įprastai. Kituose mačuose varžovai manęs tikrai taip nenubaustų, tačiau su juo turiu paduoti geriau nei 50 procentų pirmųjų kirčių. Tokia ta tiesa“, – atviravo amerikietis.

Kartu su T.Fritzu pirmenybes palieka ir antras geriausias JAV teniso atstovas, dešimtoji planetos raketė Frances Tiafoe.

Pastarasis 2:6, 6:3, 6:7(7), 3:6 nesulaikė karjeros turnyrą žaidžiančio Beno Sheltono (ATP-47).

2022-ųjų NCAA vienetų čempionui tai tik penktasis „Grand Slam“ turnyras karjeroje, kuriame jis pasiekė pirmą pusfinalį, tapdamas jauniausiu tai padariusiu savo šalies atstovu „US Open“ turnyre per 30 metų.

B.Sheltono sprogimo Niujorke nesitikėjo beveik niekas. Metų pradžioje 20-metis sensacingai pasiekė „Australian Open“ ketvirtfinalį, tačiau tuomet kituose 18-oje turnyrų iki pat „US Open“ nebuvo laimėjęs dviejų mačų paeiliui.

Trečiadienį įvyks likę du ketvirtfinaliai. Carlosas Alcarazas (ATP-1) kausis prieš Alexanderį Zverevą (ATP-12), o Daniilas Medvedevas (ATP-3) - prieš Andrejų Rubliovą (ATP-8).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius