Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 09 12

Negailestingas nuosprendis: „Didžiojo kirčio“ čempionei – 4 metų diskvalifikacija

Rumunijos teniso žvaigždė Simona Halep išgirdo negailestingą verdiktą byloje dėl draudžiamų preparatų vartojimo – buvusiai pirmai pasaulio raketei skirta net ketverių metų diskvalifikacija.
Simona Halep
Simona Halep / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nepriklausomas teismas antradienio pavakarę Simoną Halep suspendavo net ketveriems metams dėl „tyčia“ pažeistų anti-dopingo taisyklių, praneša BBC.

Priminsime, kad po praėjusių metų „US Open“ turnyro paimtame tenisininkės šlapimo mėginyje buvo rasta draudžiamo preparato roksadustato, kuris stimuliuoja raudonųjų kraujo ląstelių ir hemoglobino gamybą.

31-erių tenisininkė taip pat buvo pripažinta kalta dėl neapibrėžtos, tačiau taip pat uždraustos medžiagos naudojimo 2022 metais, kuomet jos biologiniame pase buvo rasta tam tikrų nukrypimų.

Nepriklausomas teismas sutiko su S.Halep argumentu dėl galimai užterštų papildų, tačiau nusprendė, kad tik papildai negalėjo sukelti tokios didelės roksadustato koncentracijos jos šlapimo mėginyje.

Tenisininkė yra suspenduota nuo 2022-ųjų spalio, o tai reiškia, kad į tenisą oficialiai rumunė galės sugrįžti 2026-ųjų rudenį, kuomet jai bus jau 35-eri.

S.Halep žaibiškai sureagavo į pasklidusią naujieną ir teigė, kad ginčys šį sprendimą tarptautiniame sporto arbitražo teisme.

Praeityje Rumunijos tenisininkė yra laimėjusi du „Grand Slam“ trofėjus – „Roland Garros“ ir Vimbldoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius