Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 06 29

Netikėta žinia – po trejų metų pertraukos sugrįžta Danijos teniso žvaigždė

Ketvirtadienį teniso pasaulį apskriejo netikėtas pranešimas – ant didžiosios scenos po trejų metų pertraukos sugrįžta „Didžiojo kirčio“ čempionė Caroline Wozniacki.
Caroline Wozniacki
Caroline Wozniacki / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

32-ejų Danijos teniso superžvaigždė apie karjeros pabaigą buvo paskelbusi po 2020-ųjų „Australian Open“.

Per pastaruosius trejus metus C.Wozniacki su savo vyru, buvusiu NBA krepšininku Davidu Lee, susilaukė dviejų atžalų – Olivios ir Jameso.

Buvusi pirmoji pasaulio raketė atskleidė, kad apie sugrįžimą į sportą rimtai pradėjo svarstyti jau po antrojo gimdymo, kuomet su savo tėčiu, kuris praeityje buvo jos treneriu, surengė treniruotę.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Caroline Wozniacki
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Caroline Wozniacki

„Praėjusių metų pabaigoje, kuomet tėtis aplankė mane Floridoje, pasimušinėjome maždaug 20–30 minučių. Man pasirodė, kad smūgiavau taip gerai, kaip dar niekados nebuvau smūgiavusi. Tėtis patvirtino, kad aš neišsigalvoju. Tuomet ir supratau, kad turiu sugrįžti“, – pasakojo Wozniacki.

2010 metais iki WTA reitingo sosto užkopusi danė ilgus metus vaikėsi „Didžiojo kirčio“ trofėjų, kol galiausiai 2018 metais ji triumfavo atvirosiose Australijos pirmenybėse.

C.Wozniacki teigia, kad sugrįžta ne tik dėl savęs, bet ir vaikų, kuriems nori parodyti tinkamą pavyzdį.

„Atsitraukus nuo teniso per pastaruosius tris metus kompensavau visą iki tol prarastą laiką su šeima. Tapau mama ir dabar turiu du vaikus, o už tai esu labai dėkinga. Tačiau vis dar turiu tikslų, kuriuos noriu pasiekti. Noriu parodyti savo vaikams, kad savo svajonės galima siekti nepaisant amžiaus ar pozicijos. Mes kaip šeima nusprendėme, kad atėjo laikas. Aš grįžtu žaisti ir negaliu to sulaukti!“, – žinute dalijosi tenisininkė.

Danijos atstovė oficialiai planuoja sugrįžti „Canadian Open“ turnyre Monrealyje (Kanada), o po to seks ir „US Open“ pirmenybės Niujorke. Vėliau tenisininkė planuoja žaisti ir „Australian Open“.

„Ar galiu laimėti „US Open“? Manau, kad taip. Ar galiu laimėti „Australian Open“? Manau, kad taip“, – pasitikėjimu tryško Wozniacki.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius