Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 05 10

Pelnyta dovana: J.Thompsonas gavo vardinį kvietimą į „Roland Garros“ čempionatą

Kylanti Australijos žvaigždė Jordanas Thompsonas jau po kelių savaičių debiutuos „Didžiojo kirčio“ turnyre Prancūzijoje. Tai paaiškėjo po to, kai Australijos teniso federacija (TA) 89-ą vietą ATP reitinge užimančiam tenisininkui nusprendė įteikti vardinį kvietimą į „Roland Garros“ čempionatą.
Jordanas Thompsonas
Jordanas Thompsonas

22-ejų metų J.Thompsonas šios dovanos sulaukė po puikaus pasirodymo 2015 metų sezone, kai ATP reitinge pakilo per 160 vietų. Dabar australas užima 89-ą vietą.

J.Thompsonas pirmą kartą karjeroje į pirmą ATP šimtuką pateko praeitą savaitę, kai triumfavo „An-Ning Open Challenger“ turnyre. Vis dėlto šis jo pasiekimas buvo pavėluotas, nes „Roland Garros“ turnyro organizatoriai reitingus į turnyrą užfiksavo dar praeitą mėnesį.

Tačiau J.Thompsonui pagalbos ranką pasiūlė Australijos teniso federacija. Daviso taurės kapitonas ir šiemet karjerą baigęs Lleytonas Hewittas teigė, kad šios dovanos J.Thompsonas akivaizdžiai nusipelnė.

„Jordanas yra puikus jaunas tenisininkas, kuris vien savo darbu skinasi kelią į teniso olimpą, – kalbėjo buvusi pirmoji pasaulio raketė. – 2015 metai jam buvo nuostabūs. Džiaugiuosi, kad jam pavyko prasimušti į pirmą ATP šimtuką.“

Per visą savo karjerą jaunasis Australijos tenisininkas laimėjo du „Challenger“ serijos turnyrus, tačiau abu juos pelnė šiemet. J.Thompsonas kolekcijoje taip pat turi penkis „Futures“ turnyrų titulus.

J.Thompsonas garsiuosiuose Prancūzijos grunto kortuose turės visą būrį draugijos. Pranešama, kad be jo Paryžiuje rungtyniaus dar bent šeši Australijos tenisininkai: Nickas Kyrgiosas, Bernardas Tomičius, Johnas Millmanas, Samas Grothas, Sam Stosur ir Darija Gavrilova.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius