Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pergalę išvargęs N.Džokovičius konfliktavo su aistruoliu: „Ateik ir pasakyk man į veidą“

Geriausias planetos tenisininkas Novakas Džokovičius (ATP-1) išlaikė dar vieną labai sunkų testą „Australian Open“ pirmenybėse, kuriose siekia rekordinio 11-tojo čempiono trofėjaus.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Antrajame vyrų vienetų varžybų rate Serbijos teniso legenda po 3 valandas ir 11 minučių trukusios kovos 6:3, 4:6, 7:6(4), 6:3 palaužė kortų šeimininką Alexei Popyriną (ATP-43).

Melburno teniso aikštyne 30-tąją pergalę iš eilės iškovojęs N.Džokovičius trečiajame sete buvo atsidūręs rimtame pavojuje, kuomet paduodamas prie rezultato 4:5 atsilikinėjo net 0:40.

Pademonstravęs tvirtą charakterį, o taip pat sulaukęs ir keleto dovanėlių iš varžovo, Nolė išplėšė pratęsimą, kuriame perlaužė dvikovos eigą.

Viso susitikimo metu serbui teko atlaikyti ir milžinišką spaudimą iš centrinio korto publikos, kurios absoliuti dauguma palaikė vietinį tenisininką. Visgi ketvirtajame sete vieno iš aistruolių elgesys peržengė leistinas ribas – kilo konfliktas, kuriame pasisakė ir Novakas.

„Ateik čia ir pasakyk man tai į veidą, nagi, ateik“, – provokatoriui rėžė Džokovičius.

Susitikimą komentavęs australas Nickas Kyrgiosas, kuris šiemet pirmenybes yra priverstas praleisti dėl traumos, užstojo serbą ir teigė: „Publikoje visuomet yra bent vienas šiknius, kuris tu pačių replikų neišdrįstų pakartoti, jei prasilenktų su Novaku koridoriuje.“

Pirmoji pasaulio raketė spaudos konferencijoje pasidalijo savo mintimis apie įvykusį incidentą, tačiau nedetalizavo, kas tiksliai buvo pasakyta iš provokatoriaus pusės.

„Jums geriau to nežinoti. Iš tos tribūnų dalies viso susitikimo metu buvo sakoma daug dalykų ir ilgą laiką aš tai toleravau. Tačiau tam tikru momentu mano kantrybė išseko ir aš paprašiau jo nusileisti bei pasakyti man tai į veidą. Deja, jis neišdrįso. Jeigu turi drąsos kalbėti iš tribūnų, prašau, būk mielas ir pasakyk tai atsistojęs prieš mane. Galiausiai žiūrovas iš toli atsiprašė“, – pasakojo Novakas.

Trečiajame varžybų rate serbo lauks kol kas labai gerą įspūdį turnyre paliekantis Tomasas Martinas Etcheverry (ATP-32). Argentinietis patiesė Andy Murray (ATP-44) ir Gaelį Monfilsą (ATP-76), šioms teniso legendoms nepralaimėdamas nė vieno seto.

Prie N.Džokovičiaus trečiajame rate prisijungė ir kitas praėjusių metų „Australian Open“ finalininkas Stefanos Tsitsipas (ATP-7). Graikas 4:6, 7:6(6), 6:2, 7:6(4) palaužė Jordaną Thompsoną (ATP-47).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius