-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 04

Po motinystės atostogų į tenisą sugrįžo Ukrainos superžvaigždė

Viena garsiausių Ukrainos tenisininkių Elina Svitolina į WTA turą sugrįžo Čarlstone (JAV) vykstančiame turnyre „Charleston Open“.
Elina Svitolina
Elina Svitolina / „Scanpix“ nuotr.

Metus nerungtyniavusi 28-erių ukrainietė jau pirmajame sugrįžimo mače surengė tikrai solidų pasirodymą ir po atkaklios 2 valandas ir 46 minutes trukusios kovos rezultatu 7:6(3), 2:6, 4:6 turėjo pripažinti Kazachstano atstovės Julijos Putintsevos (WTA-47) pranašumą.

Paskutinį kartą oficialų mačą WTA ture E.Svitolina buvo žaidusi praėjusių metų kovo pabaigoje Majamyje. Tuomet tenisininkė teigė neribotam laikui atsitraukianti nuo teniso dėl prasidėjusio karo gimtojoje Ukrainoje, o netrukus paskelbė ir nėštumą.

Į Jungtines Amerikos Valstijas ukrainietė atvyko be praėjusį spalį gimusios dukrytės Skai, kuri liko namuose Europoje kartu su tėčiu, taip pat profesionaliu tenisininku Gaeliu Monfilsu.

„Atėjo laikas išspardyti užpakalius, – apie ateities planus interviu linksmai pasakojo Svitolina. – Kūnu ėjo šiurpuliukai. Atmosfera buvo puiki, buvo labai smagu pamatyti tiek daug žmonių, kurie labai mane palaikė sunkiais momentais. Šiandien žaisti fiziškai tikrai nebuvo lengva, tačiau džiaugiuosi tuo, kaip pasirodžiau. Dabar žinau, kur labiausiai man reikia patobulėti.“

Buvusi trečioji planetos raketė atskleidė, kad dabar sugrįš į Senąjį žemyną ir ten sužais keletą „Futures“ turnyrų žaidybinei praktikai įgauti. Tuomet tenisininkė pasinaudos „apsaugotu reitingu“ ir dalyvaus didžiausiuose metų turnyruose.

Sekmadienį E.Svitolina su kitomis tautietėmis Čarlstone surengė ir labdaringą teniso renginį, kurio metu surinktos lėšos keliaus ir toliau didvyriškai dėl savo laisvės kovojančiai Ukrainai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius