-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 15

Po pralaimėjimo N.Džokovičius gyrė R.Federerį ir prabilo apie alkūnės skausmus

Po 49 tarpusavio susitikimų Novakas Džokovičius (ATP-2) tikrai žino, kas yra nepriekaištingas Rogerio Federerio (ATP-3) pasirodymas. Nors tokio šveicaro korte jis nebuvo sutikęs keturis metus, ketvirtadienio vakarą galėjo dar kartą įsitikinti, koks pavojingas gali būti 38-erių tenisininko žaidimas.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šveicarijos teniso legenda sugebėjo atlikti 23 winner'ius ir padaryti tik 5 neišprovokuotas klaidas – tokie statistiniai rodikliai leido iškovoti užtikrintą pergalę rezultatu 6:4, 6:3.

Nors Nolė mačo metu sprendė savo problemas, po dvikovos tenisininkas visų pirma nukėlė kepurę prieš oponentą.

„Jis buvo geresnis žaidėjas visuose žaidimo aspektuose ir tikrai nusipelnė pergalės. Ką Rogeris pasiekė per visus šiuos metus ir vis dar demonstruoja yra tiesiog fenomenalu. Jis tikras pavyzdys – net ir man, bei turbūt tenisininkas, prieš kurį žaisti man yra neparankiausia. Rogeris mane įkvepia judėti į priekį“, – klasiškai apie varžovą atsiliepė serbas.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Novakas Džokovičius ir Rogeris Federeris
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Novakas Džokovičius ir Rogeris Federeris

Tačiau 16 metų ATP ture su pasaulio geriausiais dėl vietos po saule kovojanti Serbijos teniso superžvaigždė pridėjo, kad tai tikrai ne pirmas ir ne paskutinis kartas karjeroje, kuomet tenka skaudžiai pralaimėti.

„Per savo gyvenimą pralaimėjau tiek daug mačų, kad žinau kaip judėti pirmyn. Ir šis pralaimėjimas nėra išimtis. Prieš Rogerį žaidžiau beveik 50 kartų, prieš Rafą – 54. Kiekviena nesėkmė yra skaudi, tačiau kuomet žaidi prieš pagrindinius konkurentus, pergalės būna saldesnės, o pralaimėjimai – kartesni.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius

Nors Nolė pripažino savo varžovo dominavimą viso mačo metu, 32-ejų tenisininkas atskleidė, kad antrajame sete ir vėl pajuto dešinės alkūnės skausmus. Būtent dėl jų serbas turėjo pasitraukti iš „US Open“ turnyro, tačiau dabar tikisi, kad tai nėra rimta ir kitą savaitę galės padėti savo šaliai Daviso taurės finaluose Madride.

„Skausmas buvo stingdantis, tačiau nemanau, kad negalėsiu vykti į Madridą. Galėjau žaisti likusį mačą. Jei skausmai būtų rimtesni, nebūčiau nulaikęs raketės rankose. Galbūt tai nedidelis patempimas“, – situaciją paaiškino Nolė.

VIDEO: Penktos „Nitto ATP Finals“ dienos apžvalga: R.Federeris eliminavo N.Džokovičių, M.Berrettinis finišavo pergalingai

Turnyrinė lentelė:

Vieta Tenisininkas Perg. Pral. Tšk. Setai Geimai
1 Dominicas Thiemas 2 1 2 4:3 42:39
2 Rogeris Federeris 2 1 2 4:2 35:30
3 Novakas Džokovičius 1 2 1 3:4 35:31
4 Matteo Berrettinis 1 2 1 2:4 25:34

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius