-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 24

Po vidurnakčio finišavęs R.Berankis iškopė į ketvirtfinalį Prancūzijoje

Iki vėlumos savo eilės žengti į kortą laukti turėjusio Ričardo Berankio (ATP-235) šie nepatogumai iš vėžių neišmušė – „Challenger“ turnyre Prancūzijoje tenisininkas pateko į ketvirtfinalį.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Sauliaus Čirbos nuotr.

Vyrų vienetų varžybų aštuntfinalyje 32-ejų lietuvis 7:6(6), 2:6, 6:3 palaužė mūsų kaimyną Kasperą Zuką (ATP-257) iš Lenkijos.

Dėl užsitęsusių ankstesnių susitikimų centriniame korte lietuvis ir lenkas į kortą žengė tik apie 23 valandą vietos laiku, o dvikova finišavo jau po vidurnakčio – apie 1 val. nakties.

Pirmajame sete tik ketvirtuoju bandymu partiją nulaužęs R.Berankis šiame mače turėjo išlikti itin kantrus, kadangi pirmą break'ą tenisininkas pasiekė tik trečiajame sete.

Tiesa, lemiamame sete jis laimėjo net tris varžovo padavimų serijas paeiliui ir galiausiai iškovojo dar vieną svarbią pergalę.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Ričardas Berankis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Ričardas Berankis

Ketvirtfinalyje vilniečio lauks neabejotinai rimčiausias išbandymas – kitoje tinklo pusėje stovės pirmoji varžybų raketė, kortų šeimininkas Antoine'as Escoffier (ATP-180). Pirmenybių organizatoriai mūsų tenisininko nepagailėjo – ši dvikova yra numatyta 14 val. vietos laiku, t.y. prabėgus vos apie 13 val. po šios nakties mūšio.

Patekimas tarp aštuonių geriausių turnyro žaidėjų R.Berankiui garantavo 16 ATP reitingo taškų ir 2000 eurų.

Tai Lietuvos teniso rinktinės lyderiui, kuris šį turnyrą laimėjo 2018 metais, tik trečiasis ketvirtfinalis šiame sezone (12 pergalių ir 6 pralaimėjimai).

31-erių A.Escoffier šiemet laimėjo 18 susitikimų ir patyrė 8 nesėkmes bei „Challenger“ turnyruose pasiekė tris pusfinalius. Vilniuje vykusiose „Vitas Gerulaitis Cup“ pirmenybėse prancūzas krito ketvirtfinalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius