Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 03 07

Pagirtinai kovojęs L.Grigelis nusileido buvusiam šimtuko žaidėjui

Šiaulių teniso akademijoje baigėsi Lietuvos ir Portugalijos rinktinių akistata Daviso taurės Europos ir Afrikos zonos I grupės turnyre. Antrąją dvikovos dieną prasitęsė portugalų dominavimas – svečiai iškovojo ketvirtąją pergalę iš tiek pat galimų ir triumfavo 4:0.
Laurynas Grigelis - Frederico Silva
Laurynas Grigelis / Organizatorių nuotr.

Kiek anksčiau laimėję dvejetų susitikimą ir užsitikrinę pergalę bendroje penkių mačų kovoje, portugalai nusprendė patausoti komandos lyderį Joao Sousą (ATP-65) ir į kovą prieš Lauryną Grigelį (ATP-497) metė jo brolį Pedro (ATP-110).

L.Grigelis prieš buvusį pirmojo ATP reitingo šimtuko žaidėją kovojo pagirtinai, bet vis tiek turėjo pripažinti jo pranašumą – 6:7(5), 7:5, 3:10.

Tai – jau ketvirtoji lietuvių nesėkmė prieš portugalus. Pirmajame penktadienio mače L.Grigelis pirmavo po pirmojo seto, bet galiausiai suklupo prieš F.Silvą (ATP-190) – 7:6(6) 3:6 0:6.

Antrajame mače J.Sousa įtikinamai 6:1 6:3 įveikė Julių Tverijoną (ATP-791), o šeštadienio popietę vykusiame dvejetų susitikime Joao ir Pedro Sousos 6:3, 6:1 nugalėjo L.Grigelį ir Luką Mugevičių.

Kol kas arčiausiai pergalės buvęs L.Grigelis prieš P.Sousą laimėjo jau pirmuosius portugalo padavimus, bet pranašumo išsaugoti nesugebėjo ir pralaimėjo antrąjį geimą paduodamas pats.

Organizatorių nuotr./Laurynas Grigelis – Frederico Silva
Organizatorių nuotr./Laurynas Grigelis – Frederico Silva

Per likusį seto laiką abu tenisininkai neišnaudojo po dviejų susikurtų break pointų, o tie-breake stipresnis buvo P.Sousa – jis atitrūko 6-3, o galiausiai išnaudojo set pointą trečiuoju bandymu ir triumfavo 7-5.

Antrajame sete jau portugalas turėjo pranašumą po to, kai laimėjo pirmuosius L.Grigelio padavimus ir pabėgo 2:0, bet lietuvis atsitiesė ir išlygino santykį 3:3.

Atrodė, kad ir šiame geime prireiks tie-breako, bet L.Grigelis buvo nusiteikęs kitaip – prispaudęs varžovą prie sienos 12-ajame geime lietuvis išnaudojo vieną iš trijų set pointų ir nukėlė mačą į trečiąjį setą, kuriame žaidžiama iki 10 taškų.

Deja, jame L.Grigeliui aštrumo jau pritrūko – užtikrintai pranašumą krovęsis P.Sousa laimėjo vos per 11 minučių. Iš viso mačas užtruko 1 valandą ir 29 minutes.

P.Sousa šiuo metu ATP reitinge užima 110-ąją vietą, bet praeityje portugalas buvo pakilęs ir iki pirmojo šimtuko, kai užėmė 99-ąją vietą.

Pralaimėjusi šį mačą Lietuvos rinktinė iškrito į antrąją Daviso taurės varžybų grupę. Artimiausias mačas lietuvių laukia šį rugsėjį, o varžovas ir susitikimo vieta paaiškės kovo viduryje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius