Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Potencialus atsisveikinimas su Barselona: R.Nadalis neprilygo 11-tai pasaulio raketei

Daugkartinis Barselonoje vykstančių ATP 500 kategorijos pirmenybių „Barcelona Open Banc Sabadell“ čempionas Rafaelis Nadalis (ATP-644) patyrė pralaimėjimą prieš vieną geriausių šio sezono ATP turo tenisininkų.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Scanpix“ nuotr.

Antrajame vyrų vienetų varžybų etape 37-erių veteranas 5:7, 1:6 neprilygo Australijos tenisininkui Alexui De Minaurui (ATP-11), kuris pagal šiemet iškovotus ATP reitingo taškus yra net penktas.

Paskutinius 9 iš 10 susitikimo geimų laimėjęs australas antrą kartą karjeroje įveikė Ispanijos teniso legendą, tačiau tarpusavio akistatose vis dar atsilieka rezultatu 2:3.

„Net ir šioje Rafos karjeros stadijoje vienintelis pranašumas, kurį turiu prieš jį ant grunto, yra fiziškumas. Stengiausi kiek įmanoma prailginti apsikeitimus smūgiais ir juos padaryti fiziškesniais, naudotis savo greičiu. Galiu pasakyti tik tiek, kad man labai pasisekė, jog prieš Rafą ant grunto nežaidžiau bent keletą metų atgal. Rezultatas būtų buvęs visai kitoks. Man tai buvo nuostabi patirtis, tačiau reikia judėti į priekį“, – kalbėjo dvikovos nugalėtojas.

Tik antrajame ATP turo turnyre šiemet dėl pilvo raumens patempimo ir nugaros skausmų dalyvavęs R.Nadalis pirmajame etape 6:2, 6:3 įveikė italą Flavio Cobolli (ATP-62). Per 17 apsilankymų Barselonoje ispanui tai buvo tik penktoji nesėkmė per 72 mačus – Katalonijoje jis triumfavo net 12 sykių.

Nors grunto dangos karalius dar nėra numatęs tikslios datos, kuomet baigs profesionalaus tenisininko karjerą, potencialiai šis sezonas jam yra paskutinis. Vienas geriausių visų laikų tenisininkų iš centrinio korto, kuris yra pavadintas jo garbei, buvo palydėtas didelėmis ovacijomis.

„Man tai yra tikrų tikriausia dovana žaisti Barselonoje. Branginsiu tai taip, tarsi tai būtų paskutinis mano kartas čia, mėgausiuosi kiekviena akimirka“, – prieš turnyro startą dėstė Rafa.

Kita buvusios pirmosios pasaulio raketės stotele ATP ture turėtų būti „Masters“ serijos pirmenybės Madride.

Savo ruožtu A.De Minauro turnyro aštuntfinalyje lauks Arthuras Filsas (ATP-36) arba Danielis Altmaieris (ATP-66).

VIDEO: Rafael Nadal vs Alex de Minaur Highlights | Barcelona 2024

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius