Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 03 31

Proveržio sezoną žaidžianti Rusijos tenisininkė pasiruošusi keisti pilietybę

Moterų WTA teniso turo atradimu šiame sezone tapusi jaunoji rusė Varvara Gracheva (WTA-54) yra pasiruošusi jau artimiausiu metu atsisakyti savo šalies pilietybės.
Varvara Gracheva
Varvara Gracheva / „Scanpix“ nuotr.

21 pergalė, 11 pralaimėjimų ir šuolis iki rekordinės 54-osios WTA reitingo pozicijos – taip prasidėjo naujasis sezonas Rusijos tenisininkei Varvarai Grachevai, kuri šiemet jau nugalėjo tokias tenisininkes kaip Ons Jabeur (WTA-5), Darija Kasatkina (WTA-8) ar Sloane Stephens (WTA-47) bei pasiekė Indian Velso ir Majamio aštuntfinalius.

22-ejų tenisininkė gimė ir augo Maskvoje, bet dabar pripažino, kad jau yra įpusėjusi Prancūzijos pilietybės priėmimo procesą ir tikisi, jog atvirosiose šalies pirmenybėse „French Open“ ji žais jau kaip Prancūzijos atstovė.

Pranešama, kad lapkričio mėnesį V.Gracheva laikė specialų Prancūzijos pilietybės egzaminą, o kovo pradžioje pateikė ir paraišką pilietybei gauti.

„Scanpix“ nuotr./Varvara Gracheva
„Scanpix“ nuotr./Varvara Gracheva

Būdama 16-os rusė persikėlė gyventi į šią šalį ir pastaruosius šešis metus treniruojasi „Elite Tennis“ centre Kanuose.

Tenisininkė tikina, kad pasikeisti pilietybę ji norėjo dar prieš Rusijos pradėtą karą Ukrainoje.

„Kai pradėjau visą šį procesą, tokia situacija, kokia yra dabar, net nekvepėjo. Niekas nežinojo, kad taip nutiks. Visgi galutinis sprendimas priklausys ne nuo manęs. Yra kitų žmonių, kurie ir nulems mano ateitį. Man viskas gerai, o pagrindiniu darbu išlieka žaisti tenisą. Aš džiaugčiausi, jei reprezentuočiau ir abi šalis“, – kalbėjo Gracheva.

Kovo pradžioje teniso pasaulyje skambiai nuaidėjo ir WTA turnyro finalas tarp V.Grachevos ir ukrainietės Martos Kostyuk, kurį laimėjo pastaroji bei nespaudė rankos rusei po susitikimo.

Atvirosios Prancūzijos pirmenybės Paryžiuje šiemet startuos gegužės 28 dieną ir truks dvi savaites.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius