Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 13

Pustuštės tribūnos Daviso taurėje sukėlė didelį tenisininkų nepasitenkinimą

Šią savaitę keturiuose Europos miestuose startavo kvalifikacinės Daviso taurės varžybos į finalinį turnyrą lapkričio pabaigoje Malagoje (Ispanija), tačiau didelio žiūrovų susidomėjimo komandinės teniso pirmenybės nesulaukė.
Daviso taurė
Daviso taurė / „Scanpix“ nuotr.

Keturios elitinės pasaulio rinktinės – Didžioji Britanija, Australija, Prancūzija bei Šveicarija – antradienį startavo atrankos turnyre Mančesteryje, kuriame bilietus į Daviso taurės finalinį etapą iškovos dvi stipriausios ekipos.

Pirmieji į kortą žengė Prancūzijos ir Šveicarijos spalvas ginantys tenisininkai, tarp kurių buvo galima išvysti ir tokią žaidimo legendą kaip Stanas Wawrinka, bet net ir tai nepritraukė vietinių sirgalių dėmesio.

Besiruošdamas savo mačui šveicaras įamžino pustuštes tribūnas ir pasiuntė sarkastišką „ačiū“ tiek Tarptautinei teniso federacijai, tiek ir vienam iš buvusių Daviso taurės organizatorių, „Barcelona“ futbolo klubo legendai Gerardui Pique.

Pasipiktinimą ir nusivylimą organizatorių darbu pareiškė ir kiti teniso pasaulio atstovai.

„Tai nėra tikroji Daviso taurė“, – rašė australas Johnas Millmanas.

„Jie nužudė Daviso taurę“, – pridėjo buvęs JAV tenisininkas Mardy Fishas.

Prieš beveik penkerius metus „Kosmos Group“, kuriai vadovauja minėtasis G.Pique, sudarė net 25 metų kontraktą su ITF, tačiau sandoris buvo nutrauktas dar šio sezono pradžioje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Gerardas Pique
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Gerardas Pique

Namų ir išvykų serijas, kurios beveik visais atvejais pritraukdavo pilnas tribūnas vietinių žiūrovų, pakeitė nauja Daviso taurės sistema. Dabar keturi miestai rengia atrankines Pasaulio grupės varžybas, o aštuonios geriausiai ten pasirodžiusios rinktinės patenka į finalinį turnyrą Malagoje. Ten eliminavimo principu paaiškėja galutinis nugalėtojas.

Tokiais pokyčiais tikėtasi sukurti pasaulio futbolo čempionato atmosferą, tačiau neįvyko nieko panašaus. Vietinius teniso sirgalius dažniausiai domina tik tos pačios šalies tenisininkai, o didelės bilietų kainos išbaido net ir labiau tenisu besidominčius žmones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius