-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.Berankis palaužė reguliariai tik dvejetus žaidžiantį oponentą

Lietuvos teniso rinktinės vedlys Ričardas Berankis (ATP-247) savo žygį link pagrindinio „Challenger“ turnyro Šveicarijoje pradėjo dramatiška pergale.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Sauliaus Čirbos nuotr.

Pirmajame atrankos varžybų rate 33-ejų vilnietis panaikino seto deficitą ir rezultatu 3:6, 6:3, 7:6(3) palaužė antrajame ATP reitingo tūkstantuke esantį Hendriką Jebensą (ATP-1097) iš Vokietijos.

Atkakliame trečiajame sete nuolatos vytis savo oponentą turėjęs R.Berankis šios partijos metu išsaugojo visus tris break point'us, o rezultatui esant 4:5 buvo per tašką nuo nesėkmės.

Lietuvos teniso meistrui sunkiai sekėsi tvarkytis su varžovo padavimais – vokietis atliko net 15 ace'ų. Verta pažymėti, kad H.Jebensas reguliariai žaidžia tik dvejetus, kuriuose pasauliniame ATP reitinge užima aukštą 65-tą poziciją, o vienetuose pasirodo itin retai ir tik kaip atsarginis (angl. alternate) tenisininkas – kuomet iš išankstinio žaidėjų sąrašo pasitraukia dalis žaidėjų.

H.Jebensui vienetuose šiemet tai buvo tik antrasis susitikimas, o aukščiausia pasiekta reitingo pozicija – vos 1034-toji.

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Ričardas Berankis
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Ričardas Berankis

Patekimas į finalinį kvalifikacijos etapą R.Berankiui garantavo 2 ATP reitingo taškus ir 370 JAV dolerių. Pirmadienį lietuvio varžovu bus turkas Altugas Celikbilekas (ATP-365).

Lugano mieste vykstančiose pirmenybėse praėjusiame sezone Ričardas pasiekė ketvirtfinalį. Turnyro prizinį fondą sudaro kiek daugiau nei 81 tūkst. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius