-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.Nadalis: „Darau viską, kad būčiau pasiruošęs grunto sezonui“

Vienas geriausių visų laikų tenisininkų Rafaelis Nadalis (ATP-647) įtemptai ruošiasi bene svarbiausiai potencialiai paskutiniojo karjeros sezono daliai – grunto sezonui, kuris startuos už kiek daugiau nei savaitės.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Scanpix“ nuotr.

Grunto dangos karaliumi praminto 37-erių tenisininko sezonas neprasidėjo pagal planą – po metų pertraukos į ATP turą sugrįžęs Rafa laimėjo du mačus ATP 250 turnyre Brisbene, bet tuomet patyrė klubo traumą ir vėl žengė net keletą žingsnelių atgal.

Buvusi pirmoji pasaulio raketė privalėjo praleisti „Australian Open“, Dohos ir Indian Velso turnyrus, o dabar visas dėmesys sutelktas į svarbiausią sezono atkarpą – prasidedantį grunto sezoną.

„Darau viską, kad būčiau pasiruošęs grunto sezono startui. Tai ir yra mano didžiausias tikslas, tačiau tikrai nedrįsiu nieko prognozuoti, nes pastaruoju metu nuspėti kažką yra labai sunku. Nesustojau treniruotis, stengiuosi atiduoti visas jėgas nuolatos. Jaučiuosi gerai, tiesiog nepavyko laikytis išankstinio tvarkaraščio. Tikiuosi, kad viskas pasikeis, tačiau negaliu pasakyti nieko konkretaus“, – kaip visuomet atsargiai į ateitį žvelgė Nadalis.

„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis
„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis

Ispanijos teniso žvaigždė yra išankstiniame „Rolex Monte Carlo Masters“ turnyro dalyvių sąraše. Pirmenybės, kurias tenisininkas laimėjo net 11 sykių, Monako kunigaikštystėje startuos balandžio 7-tąją.

„Visiškai nesvarbu, ar aš į savo šansus žiūriu optimistiškai, ar ne. Aš esu realistas. Pastaruosius du metus apskritai negalėjau varžytis – būtent dabar tai ir yra mano prioritetas. Į situaciją žiūriu diena iš dienos, stengiuosi dirbti maksimaliai ir suteikti sau šansus žaisti“, – pasakojo Rafa.

Per savo karjerą vien tik ant grunto dangos R.Nadalis yra laimėjęs daugiau nei 91 proc. susitikimų, iškovojęs 63 trofėjus, iš kurių – net 14 „Roland Garros“. Tiek daug sykių laimėti vieną „Didžiojo kirčio“ turnyrą per visą teniso istoriją nėra pavykę nė vienam tenisininkui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius