Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2022 01 06

R.Nadalis po sunkokos pergalės prieš R.Berankį: „Svarbiausia buvo laimėti“

Po traumų ir COVID-19 pasveikęs Rafaelis Nadalis (ATP-6) iškovojo pirmąją pergalę vienetų varžybose nuo praėjusių metų rugpjūčio.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Lengva 35-erių ispanui nebuvo. Antrajame sete įsidrąsinęs Ričardas Berankis (ATP-104) nuolaidų legendiniam varžovui nedarė ir laimėjo dvi jo padavimų serijas.

20 kartų „Didžiojo kirčio“ čempionui prireikė daugiau nei pusantros valandos galiausiai palaužti 6:2, 7:5 užsispyrusį lietuvį.

„Pirmiausia, be galo džiaugiuosi galėdamas vėl žaisti. Man – tai tik pirmas mačas po ilgos pertraukos, o per paskutinius pusantrų metų tikrai turėjau sunkių momentų“, – iš karto po pergalės prieš R.Berankį kalbėjo R.Nadalis.

Jis neslėpė, kad dar tikrai nėra geriausios sportinės formos. „Labai svarbu, kad pavyko laimėti. Tai reiškia, kad galėsiu žaisti ir rytoj, o šiuo momentu tai – svarbiausia, nes nežaidžiau varžybose labai ilgai“, – dėstė ispanas.

VIDEO: Rafa Nadal Makes 2022 ATP Singles Debut vs Berankis in Melbourne! | Match Highlights

Praėjusiais metais jis pirmiausia iškrito dėl pėdos traumos, o vėliau rimtai susirgo ir COVID-19.

„Keletą dienų gulėjau lovoje ir negalėjau pajudėti, nes tikrai sunkiai sirgau ir karščiavau. Jaučiausi labai pavargęs“, – prisipažino R.Nadalis.

Koronavirusu jis užsikrėtė praėjusį mėnesį Abu Dabyje, dalyvaudamas komercinėse varžybose. „Norėjau pažiūrėti, kaip mano kūnas reaguoja. Esu gana patenkintas savo atsistatymu“, – pridūrė ispanas.

„Svarbiausia – sveikata. Kitus dalykus gali kontroliuoti – dirbti, dirbti ir dar kartą dirbti. Reikia ir kantrybės, nes būna taip, kad dirbi, dirbti, bet progreso nematai. Tiesiog labai džiaugiuosi, kad vėl galiu žaisti ir mėgautis tenisu“, – tęsė R.Nadalis, sužaidęs vos antrą mačą per paskutinius 7 mėnesius.

Jis teigė nesitikėjęs lengvos pergalės prieš R.Berankį ir nesistebėjo rezultato svyravimais.

„Neįmanoma visiškai pasitikėti savimi ir jaustis patogiai po traumos, kuri neleido žaisti beveik pusę metų“, – užbaigė R.Nadalis.

Jis ir R.Berankis tarpusavyje žaidė pirmą kartą karjeroje.

Pralaimėjęs R.Nadaliui vienetų varžybų antrajame rate R.Berankis užsidirbo 20 ATP reitingo taškų ir 8,9 tūkst. JAV dolerių.

Kovas Melburne lietuvis dar tęs dvejetų varžybose. Aštuntfinalyje R.Berankio ir ukrainiečio Deniso Molčanovo lauks pajėgūs varžovai – Ravenas Klaasenas (ATP dvejetų – 26) iš Pietų Afrikos Respublikos ir Japonijai atstovaujantis Benas McLachlanas (ATP dvejetų – 37).

Visą „ATP 250“ serijos varžybų prizų fondą Melburne sudaro 521 tūkst. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje