Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2016 01 01

Rafaelis Nadalis alinančioje kovoje išplėšė pergalę ir pateko į finalą Abu Dabyje

5-ą vietą pasaulio reitinge užimantis Rafaelis Nadalis naują sezoną pradėjo sunkia pergale akistatoje su Davidu Ferreru ir pateko į Abu Dabyje vykstančio parodomojo „Mubadala World Tennis Championship“ turnyro finalą. Dvi valandas ir 25-ias minutes trukusiame mače R.Nadalis šventė pergalę rezultatu 6:3, 6:7, 6:3.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Scanpix“ nuotr.

7-ą vietą pasaulio reitinge užimantis D.Ferreras atsitiesė po pralaimėto pirmo seto ir antrą susitikimo dalį laimėjo po nepriekaištingo pasirodymo pratęsime. Gražias abiejų žaidėju atakas dažnai lydėjo gausios arenoje susirinkusių aistruolių ovacijos. 

Lemiamą setą sėkmingiau pradėjo R.Nadalis. Ispanas pirmavo 3:0, tačiau netrukus D.Ferreras sugebėjo išlyginti rezultatą 3:3. Rafa vėl perėmė iniciatyvą į savas rankas, laimėjo tris geimus iš eilės, setą ir mačą. 

„Tai tik pirmas sezono mačas, o atrodo, kad jau žaisčiau pusę metų, – juokaudamas iškart po mačo kalbėjo R.Nadalis. – Tai buvo sunki fiziškai ir psichologiškai kova. Džiaugiuosi, kad pavyko laimėti ir patekti į finalą. Noriu pasveikinti visus su naujaisiais metais. Sveikatos ir viso ko geriausio.“

Dėl čempiono titulo R.Nadalis kovos su Stano Wawrinkos ir Milošo Raoničiaus poros nugalėtoju. „Mubadala World Tennis Championship“ turnyro prizinį fondą sudaro 250 tūkstančių dolerių. 

Penktą vietą šiame turnyre užėmė Feliciano Lopezas. Ispanas po dviejų pratęsimų 7:6, 7:6 nugalėjo Keviną Andersoną iš Pietų Afrikos Respublikos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje