-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 24

Puiki proga: Rafaeliui Nadaliui teliko surinkti praeito sezono trupinius

Sekmadienį sėkmingą kampaniją Monte Karle dešimtu „Rolex Masters“ turnyro titulu vainikavusiam geriausiam Ispanijos tenisininkui Rafaeliui Nadaliui išpuolė puiki proga pakilti reitinge, o galbūt ir sugrįžti į ATP klasifikacijos olimpą.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Scanpix“/AP nuotr.

2017 metų sezono dalis pasiekė tą atkarpą, nuo kurios pernai prasidėjo toli gražu ne pats sėkmingiausias Rafos karjeros etapas. Maždaug balandžio mėnesio pabaigoje penktoji pasaulio raketė pradėjo jausti aštrius riešo skausmus.

Nors „Barcelona Open“ turnyre iškovojo devintąjį titulą, o „Masters“ serijos varžybose Madride nukeliavo iki pusfinalio, netrukus riešo skausmas pasidarė nepakenčiamas, o pats R.Nadalis rungtyniauti galėjo tik su stiprių vaistų pagalba. 30-metis ispanas pamėgino žaisti „Internazionali BNL d’Italia“ turnyre ir „Roland Garros“ čempionate, tačiau traumuotas nieko gero nepešė.

Po dviejų triuškinančių pergalių pirmuose „Roland Garros“ etapuose Rafa į spaudos konferenciją atpėdino su imobilizuotu kairės rankos riešu. Čia pat penktoji pasaulio raketė pareiškė, kad jei žais toliau, yra didelė galimybė, jog riešas gali lūžti.

Sunki riešo trauma R.Nadalį privertė anksti palikti „Roland Garros“ parką Paryžiuje ir be teniso praleisti daugiau nei du mėnesius, taigi ir trečiąjį sezono „Didžiojo kirčio“ turnyrą – Vimbldoną.

Po sugrįžimo R.Nadalis sužaidė keturiuose ATP serijos turnyruose, bet juose nesublizgėjo. Po „Masters“ varžybų Šanchajuje ispanas galiausiai nusprendė anksčiau baigti sezoną, kad galėtų deramai pasiruošti kitam.

2016-ieji penktajai pasaulio raketei nebuvo patys sėkmingiausi metai, tačiau nėra to blogo, kas neišeitų į gerą. Tenise taip jau yra, kad jei neiškovoji reitingo taškų, kitąmet tau nebereikia jų ginti.

Sprendimas anksčiau baigti sezoną, rodos, Rafai atsipirko su kaupu ir 2017-uosius jis pradėjo pavydėtinai – finalai ATP 500 serijos turnyre Akapulke, „Australian Open“ čempionate, „Masters“ varžybose Majamyje ir „La Decima“ titulas „Monte-Carlo Rolex Masters“ turnyre.

Puikus startas naujame sezone lėmė, kad per pirmus keturis mėnesius į R.Nadalio taupyklę įkrito beveik tiek pat ATP reitingo taškų, kiek per visą praeitą sezoną. Per visą likusią sezono dalį (~ 7 mėnesius) 30-mečiui tereikės apginti 820 taškų.

Žinant R.Nadalio galimybes, tai padaryti ispanui – vieni juokai, juolab kad grunto sezonas dar tik prasidėjo. Ispano kalendoriuje dar nusimato „Barcelona Open“, „Masters“ turnyrai Madride ir Romoje bei, žinoma, antras sezono „Didžiojo kirčio“ turnyras – „Roland Garros“ čempionatas, kuriame penktoji pasaulio raketė yra triumfavusi devynis sykius.

Dar daugiau vilčių ispano gerbėjams turėtų teikti tai, jog per artimiausius du mėnesius neblizgantiems Andy Murray ir Novakui Džokovičiui teks apginti daug reitingo taškų. Pastarieji du tenisininkai pernai susitiko Madrido (laimėjo N.Džokovičius) ir Romos (laimėjo A.Murray) „Masters“ turnyrų finaluose. Vėliau N.Džokovičius geriausią pasaulio tenisininką nugalėjo „Roland Garros“ čempionato finale, tačiau A.Murray atsigriebė antruoju titulu Vimbldone. Beje, verta paminėti ir tai, jog praeito sezono pabaigoje A.Murray pademonstravo įspūdingą formą ir iškovodamas 25-ias pergales iš eilės (taip laimėdamas penkis turnyrus paeiliui) savo sąskaitą papildė 4500 ATP taškų.

R.Nadalis po grunto sezono greičiausiai atsidurs pirmoje vietoje pagal šiemet iškovotus reitingo taškus, kadangi „Australian Open“ čempionas šveicaras Rogeris Federeris nusprendė praleisti turnyrų ant grunto atkarpą. Tiesa, dėl „Roland Garros“ čempionato ketvirtoji pasaulio raketė dar nėra galutinai apsisprendusi.

Tai reiškia, kad Rafa priartės prie to, ko daugelis galbūt jau nesitikėjo – pirmosios pasaulio raketės titulo.

Primename, jog sekmadienį R.Nadalis tapo „Rolex Masters“ turnyro Monte Karle čempionu bei iškovojo rekordinį 50-ą titulą ant grunto. Daugiau apie tai rasite čia.

VIDEO: Gražus Rafaelio Nadalio taškas Monte Karlo finale
VIDEO: Vienintelis: Rafaelis Nadalis triumfavo Monte Karle ir pasiekė įspūdingą žymą
VIDEO: Gražiausi Monte Karlo turnyro taškai
VIDEO: Apžvalga: Monte Karlas 2017

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius