-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 20

Rekordinei serijai atėjo galas – Rafaelis Nadalis paliko pirmą ATP dešimtuką

Pirmadienį atnaujinus ATP reitingą vienas geriausių visų laikų tenisininkų Rafaelis Nadalis po beveik dviejų dešimtmečių pertraukos oficialiai paliko pirmą ATP reitingo dešimtuką.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

912 savaičių ir kiek daugiau nei 17,5 metų – būtent tiek laiko Ispanijos teniso legenda nekėlė kojos iš geriausių pasaulio žaidėjų dešimtuko, tapdamas absoliučiu rekordininku vyrų tarpe.

Nusibraukus praėjusių metų Indian Velso „Masters“ taškams, kurių R.Nadalis buvo iškovojęs 600, tenisininkas smuko į 13-tąją poziciją.

Pirmą kartą tarp dešimties geriausių planetos žaidėjų Rafa pateko dar 2005-ųjų balandžio 25-ąją, kuomet laimėjo „Barcelona Open“ pirmenybes. Įdomu tai, kad išskyrus R.Nadalį nė vienas tenisininkas iš tuometinių 20-ies geriausių šiuo metu nebežaidžia.

2020 m. jis aplenkė amerikietį Jimmy Connorsą (789 sav.), tačiau absoliučiu rekordininku per visą teniso istoriją tapti jau nepavyks – lygiai 1000 savaičių Top 10 pavyko išbūti kitai legendai Martinai Navratilovai.

„Žinoma, kad aš mieliau visada būčiau pirmajame 10-tuke, tačiau galų gale privalau susitaikyti su tam tikrais dalykais. Pagalvojus apie visas traumas, kurias turėjau per pastaruosius 18 metų, yra tikras stebuklas, kad aš nė sykio neiškritau iš pirmojo dešimtuko“, – bendraudamas su ispanų žiniasklaida per daug neliūdėjo Nadalis.

Šiuo metu 36-erių tenisininkas jau aktyviai pluša treniruočių aikštelėse ant grunto ir ruošiasi sugrįžimui į didįjį tenisą Monte Karlo „Masters“ turnyre balandžio viduryje.

Ispanas nerungtyniauja nuo „Australian Open“ pirmenybių, kuriose patyrė klubo traumą ir iškrito jau antrajame etape.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius