Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 30

Ričardas Berankis apie žemės drebėjimą Taivane: „Ruošiausi evakuacijai“

Šį trečiadienį per Taivaną nuvilnijo galingas, 5,6 balo stiprumo žemės drebėjimas. Nors „Santaizi Challenger“ turnyre dalyvaujantys kai kurie tenisininkai pripažino, kad ir po jų kojomis svirdėjo žemė, tai pernelyg daug baimės jiems neįvarė. Tuo tarpu geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis deuce.lt atskleidė, kad jau krovėsi krepšius ir buvo pasiruošęs evakuacijai.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Scanpix“/AP nuotr.

Pranešama, jog šis žemės drebėjimas buvo vienas iš 26, sukrėtusių Taivaną tarp 11.17 trečiadienio vakaro ir 08.00 ketvirtadienio ryto. Laimei, duomenų apie nukentėjusius nėra, tačiau „Santaizi Challenger“ turnyro dalyviai pripažino, jog drebėjimo metu jautėsi keistai.

„Kai tai nutiko, aš miegojau, – pasakojo prancūzas Luke’as Saville. – Pripažinsiu, buvo šiek tiek keistoka, tačiau kai supratau, kas vyksta, užsnūdau vėl.“

Kol L.Saville snaudė, kitas turnyro dalyvis, Amiras Weintraubas iš Izraelio, teigė, jog yra susidūręs ir su stipresniais žemės drebėjimais.

„Kažkas panašaus nutiko, kai žaidžiau Los Andžele, – A.Weintraubas. – Šis, tiesą sakant, nebuvo pats stipriausias.“

Geriausias Lietuvos tenisininkas R.Berankis deuce.lt atskleidė, kad žemės drebėjimo metu jautėsi nemaloniai. Į rekordinę vietą ATP reitinge pakilęs 25-erių metų lietuvis jau krovėsi lagaminus ir buvo pasiruošęs evakuacijai.

israel Open/Ričardas Berankis
israel Open/Ričardas Berankis

„Apėmė nemalonus jausmas. Drebėjo visas kambarys, – savo potyrius apibūdino R.Berankis. – Galvojau, kad vyks evakuacija. Apsirengiau, susirinkau būtiniausius daiktus ir buvau pasiruošęs evakuacijai. Kai jauti žemės drebėjimą, apima ne pats maloniausias jausmas.“

Vis dėlto šeštadienį Taipėjų sudrebins ne žemės drebėjimai, o „Santaizi Challenger“ pusfinaliai, kuriuose dalyvaus ir R.Berankis.

Ričardas Berankis – Danielis Evansas

Tenisininkai raketes surems trečią kartą. Iki šiol abi jų dvikovos vyko 2010 metais. Iš pradžių R.Berankis bendraamžį po daug emocijų Vilniui padovanojusios kovos 6:1, 4:6, 7:6(7:5), 3:6, 6:3 nugalėjo Daviso taurės Europos/Afrikos zonos II grupės pirmojo etapo mače. Po kelių mėnesių lietuvis D.Evansą 7:5, 6:3 įveikė Vimbldono antrankos antrame rate.

Pergalę šeštadienį iškovojęs tenisininkas užsitikrins 60 ATP reitingo taškų ir 6360 JAV dolerių, o „Santaizi Challenger“ finale susikaus su rusu Konstantinu Kravčiuku (ATP-125) arba turnyro staigmena Didžiosios Britanijos tenisininku Liamu Broady (ATP-288).

D.Evansas šį sezoną daugiausia laiko leidžia „Challenger“ turnyruose, tačiau ir jie šiam klostosi banguotai.

D.Evanos pasirodymai „Challenger“ turnyruose:

Turnyras Data D.Evanso pasiektas etapas
„Happy Vally Challenger“ 2016-01-05 Pirmas etapas
„Dallas Challenger“ 2016-02-02 Finalas
„Wroclaw Challenger“ 2016-02-16 Pirmas etapas
„Cherbourg Challenger“ 2016-02-23 Pirmas etapas
„Drummondville Challenger“ 2016-03-14 Titulas
„Saint Brieuc Challenger“ 2016-03-29 Ketvirtfinalis

D.Evansas šiemet laimę mėgino ir „Australian Open“ turnyre, tačiau ten, sėkmingai įveikęs kvalifikaciją, pirmame etape 1:6, 0:6, 4:6 patyrė triuškinančią nesėkmę prieš ispaną Feliciano Lopezą.

„Scanpix“ nuotr./Danielis Evansas
„Scanpix“ nuotr./Danielis Evansas

R.Berankis į „Santaizi Challenger“ varžybas atkeliavo po dviejų titulų iš eilės Kvandžu ir Nandzingo „Challenger“ turnyruose, kurių finaluose nugalėjo Gregą Žemlja. Puikiai pastaruoju metu žaidžiantis lietuvis šią savaitę pakilo į rekordinę – 55-ą – vietą ATP reitinge.

Geriausias Lietuvos tenisininkas jau ketvirtame turnyre iš eilės pateko į pusfinalį. Puikią formą demonstruojantis R.Berankis nuo kovo mėnesio laimėjo 16 dvikovų ir patyrė vos dvi nesėkmes.

Per visą savo karjerą D.Evansas yra iškovojęs tris „Challenger“ serijos titulus. 25-erių britas kolekcijoje turi 13 „Futures“ trofėjų, iš kurių net 11 pelnė tėvynėje.

R.Berankis Taipėjuje savo kolekciją tikisi papildyti aštuntu „Challenger“ varžybų titulu.

„Santaizi Challenger“ turnyro ketvirtfinalio akistata tarp R.Berankio ir D.Evanso turėtų prasidėti 12.15 Lietuvos laiku. Deuce.lt dvikovą pakvies stebėti drauge.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius