Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 21

Ričardas Berankis ir Teimurazas Gabašvilis oficialiai pateko į „US Open“ čempionato dvejetų varžybas

Rugpjūčio 21-a diena buvo paskutinė, kai tenisininkai dar galėjo užsirašyti į prestižinio „US Open“ čempionato dvejetų varžybas. Oficialiai paaiškėjo, kad Ričardo Berankio ir Teimurazo Gabašvilio pora bus viena iš 64-ių ir kovos su geriausiais pasaulio dvejetų meistrais.
Ricardas Berankis ir Teimurazas Gabašvilis
Ricardas Berankis ir Teimurazas Gabašvilis / atpworldtour.com nuotr.

R.Berankis pasaulio reitinge užima 77-ą vietą, o T.Gabšvilis 51-as. Kaip ir tikėtasi šių reitingo pozicijų užteko, kad abu žaidėjai patektų į dvejetų varžybas.

Jeigu būtų skaičiuojamas geriausių Lietuvos ir Rusijos tenisininkų dvejetų reitingas į šias varžybas jie nebūtų patekę, nes R.Berankis dvejetų reitinge 227-as, o T.Gabašvilis – 140-as. 

Priimant žaidėjus į „US Open“ dvejetų čempionatą buvo sudedamas geriausias jų arba vienetų, arba dvejetų reitingas. Šiuo atveju R.Berankio ir T.Gabašvilio geresni buvo vienetų reitingai ir juos sudėjus gavosi 128-a taškai. Paskutinės Į „US Open“ dvejetų varžybas paskusios poros turėjo 137-is taškus. 

Sudėjus dvejetų reitingą būtų buvę 367-i taškai ir su šia suma R.Berankio ir T.Gabašvilio pora būtų toli už pagrindinių varžybų sąstato.  

U.S. Men's Clay Court Championship nuotr./Ričardas Berankis ir Teimurazas Gabašvilis
U.S. Men's Clay Court Championship nuotr./Ričardas Berankis ir Teimurazas Gabašvilis

R.Berankis ir T.Gabašvilis šiemet jau sukūrė vieną didelę sensaciją ir tapo Hjustone vykusio ATP 250 serijos dvejetų turnyro čempionais. Pakeliui nugalėjo pripažintus dvejetų meistrus, tarp jų ir geriausius pasaulyje brolius dvynius Mike‘ą Bryaną ir Bobą Bryaną. 

Žaidimas dvejetuose tenisininkams padės greičiau apsiprasti su danga ir žaidimo sąlygomis „Didžiojo kirčio“ varžybose Niujorke. Vien už dalyvavimą „US Open“ dvejetų varžybose tenisininkai pasidalins 14 000 dolerių čekį. 

Abu dalyvaus ir vienetų varžybose. Už tai jiems taip pat atiteks po 40 000 dolerių. 

Vyrų dvejetų „US Open“ varžybos prasidės rugsėjo 2-ą dieną. Burtai bus traukiami rugpjūčio 30-ą dieną. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius