Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 05 03

Ričardas Berankis nepateko į Madrido „Masters“ turnyro pagrindines varžybas

Ričardui Berankio nepavyko prasibrauti į prestižinio Madrido „Masters“ turnyro pagrindines varžybas. Geriausias Lietuvos tenisininkas po dviejų setų kovos nusileido kortų šeimininkui ispanui Albertui Ramosui-Vinolui.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / US Men's Clay Court Championship nuotr.

Lietuvis po 1 valandą ir 7 minutes trukusios kovos nusileido 68-tai pasaulio raketei 6:3, 6:3. Šis laimėjimas atvėrė ispanui kelią į „Masters“ turnyrą, kuriame dalyvaus geriausi pasaulio tenisininkai.

81-a pasaulio raketė iš Lietuvos pirmą setą pradėjo neatremiamu padavimu. Per pirmas dvi savo padavimų serijas R.Berankis ispanui neleido pelnyti nė taško, tačiau A.Ramosas-Vinolas atsakė tuo pačiu ir rezultatas buvo lygus 2:2. 

Galiausiai ispanui pavyko palaužti R.Berankį per jo padavimų seriją, o po dar dviejų laimėtų geimų A.Ramosas-Vinolas išsiveržė į priekį 5:2. Lietuvis sušvelnino skirtumą 5:3 ir turėjo puikią progą devintame geime dar labiau priartėti prie varžovo, kai pirmavo 40:15. Tačiau ispanas pasinaudojo R.Berankio klaidomis ir laimėjo setą.

Antras setas taip pat prasidėjo neatremiamu padavimu, tik šį kartą jį atliko A.Ramosas-Vinolas. Kurį laiką vyko apylygė kova ir po šešių geimų rezultatas buvo 3:3. Tačiau 6-tas pagal skirstymą šiame turnyre A.Ramosas-Vinolas įjungė aukštesnę pavarą ir ėmė tolti nuo lietuvio. R.Berankiui niekaip nesisekė laimėti varžovo padavimų serijos ir ispanas triumfavo.

Šio mačo laimėtojui atiteko ne tik kelialapis į „Masters“ turnyrą, bet ir 35 reitingo taškai bei 15 tūkst. eurų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius