Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 10 05

Ričardas Berankis nugalėjo Jerzy Janovičių ir pateko į ketvirtfinalį Belgijoje

80-oji pasaulio raketė Ričardas Berankis iškovojo pergalę Belgijoje vykstančiame „Ethias Trophy“ turnyre. Lietuvis po beveik dviejų valandų kovos nugalėjo 216 vietą pasaulio reitinge užimantį Jerzy Janovičių rezultatu 7:5, 7:6 (7:4) ir pateko į ketvirtfinalį.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Scanpix“ nuotr.

Susitikimas prasidėjo tenisininkams užtikrintai laimint savo padavimų serijas, o net tris progas palaužti varžovą R.Berankis turėjo penktame geime. Tačiau J.Janovičius atsilaikė ir šeštame geime pats laimėjo lietuvio kirčių seriją. Lenkijos tenisininkas pirmavo rezultatu 5:2, tačiau Lietuvos atstovas ir vėl surengė savo sugrįžimą.

R.Berankis laimėjo penkis geimus iš eilės, o tai jam leido iškovoti pergalę ir pirmame sete (7:5).

Antrame sete Lietuvos tenisininkas savo varžovą palaužė jau trečiame geime ir pirmavo 3:1, todėl ir toliau laikė iniciatyvą savo rankose. Tačiau J.Janovičius nepasimetė ir laimėjo kitus tris geimus bei įgijo pranašumą (4:3). Toliau mačas klostėsi labai atkakliai, o tenisininkai be klaidų žaidė savo padavimus.

Pratęsime lietuvis iš karto įgijo pranašumą ir nužygiavo iki pergalės.

Tai buvo trečia R.Berankio ir J.Janovičiaus tarpusavio dvikova, o lietuvis iškovojo pirmąją pergalę.

Lietuvos atstovas Belgijoje jau užsitikrino 25-is ATP reitingo taškus ir 3,1 tūkst. eurų čekį. Ketvirtfinalyje jo lauks akistata su prancūzu Vincentu Millotu (ATP-158) arba pirmą skirstymą turinčiu ukrainiečiu Ilja Marčenko (ATP-49).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius